« Biznis
objavljeno prije 2 dana i 15 sati
OPA :)

Startup Daytona prikupio još $5M USD

Jedan od najuspješnijih ovogodišnjih projekata otvorenog koda zadobio je veliko povjerenje programerske zajednice, a novim će sredstvima ubrzati razvoj proizvoda i širenje tima

Startup Daytona
Startup Daytona (Arhiva)
Više o

startup Daytona

Daytona, domaći startup i predvodnik programiranja u cloudu, osigurao je dodatnih pet milijuna dolara početnog ulaganja za unapređenje istoimenog alata za upravljanje razvojnim okruženjem otvorenog koda. Novi kapital omogućit će Daytoni iskorak u misiji demokratizacije razvojnih procesa za programere diljem svijeta, daljnji razvoj proizvoda, te nova zapošljavanja u marketingu, prodaji i inženjeringu.

"Naš cilj je učiniti svakog programera produktivnijim, istovremeno smanjujući prepreke za novopridošlice uklanjanjem nepotrebnih složenosti. Danas se postavljanje razvojnog okruženja može usporediti s pokretanjem automobila 1900-ih: s mnogo koraka i kvarova," objasnio je Ivan Burazin, suosnivač i izvršni direktor Daytone, te dodao: "Daytona to čini jednostavnim kao pokretanje modernog automobila - samo pritisnete gumb i krenete. Pomažemo programerima da se usredotoče na ono što im je zaista važno, a to je pisanje koda i izgradnja inovativnih rješenja."

Ovu rundu investiranja predvodi Upfront Ventures, jedan od najpoznatijih fondova u SAD-u koja upravlja s više od šest milijardi dolara imovine i ulagač je u dobro poznate tvrtke poput GOAT, PayPal Credit, Ring, te mnoge druge. Povjerenje Daytoni ponovno je ukazao i prethodni ulagač, 500 Emerging Europe, dio investicijske kompanije 500 Global koja upravlja imovinom vrijednom 2.7 milijardi dolara, a investitor je u tehnološke divove poput Canve, Twilia i Reddita.

Odgovor na veliki programerski problem

Daytona je u početku nastala kao rješenje prilagođeno velikim poduzećima, omogućujući programerima automatiziranu konfiguraciju okruženja za rad, jednostavnu suradnju i povećanje produktivnosti uz pridržavanje sigurnosnih potreba poduzeća. Prepoznajući važnost koristi ovih prednosti i izvan velikih organizacija, Daytona je stvorila verziju otvorenog koda namijenjenu individualnim programerima. U samo dva mjeseca, Daytona je na GitHub-u, vodećoj svjetskoj platformi za projekte otvorenog koda, prikupila tisuće pratitelja i konstantno je na listi popularnih projekata, što ukazuje na snažnu potražnju i veliki interes zajednice.

Jedan od stalnih izazova programerima je problem tzv. "radi na mom računalu", gdje neusklađena razvojna okruženja dovode do značajnih gubitaka produktivnosti. Daytona se izravno suočava s ovim problemom omogućujući svakom programeru stvaranje potpuno funkcionalnog radnog okruženja jednom naredbom - "daytona create."

"Uzbuđeni smo što možemo podržati Daytonin tim u njihovoj misiji pojednostavljenja razvojnih okruženja," rekao je Kevin Zhang, partner u Upfront Ventures i novi član upravnog odbora Daytone, te istaknuo: "Najnaprednije tvrtke na svijetu usvojile su razvojna okruženja u oblaku kao način postizanja jedinstvenog razvojnog okruženja za svoje timove. Osnivači Daytone rade na tome od kada su prije više od desetljeća stvorili jedan od prvih IDE-ova u oblaku. Njihova stručnost i strast jedinstveno ih pozicioniraju za izgradnju programerskog iskustva koje također zadovoljava i najstrože sigurnosne zahtjeve."

Daytonu možete isprobati već danas na https://www.daytona.io.

27.06.2024. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh