« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Vodič za autostopere dobiva nastavak

Pisac bajki za djecu nastavlja tamo gdje je stao Douglas Adams.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Vodič za autostopere kroz galaksiju

,

Douglas Adams

,

Jane Belson

,

Eoin Colfer

Pisac za djecu Eoin Colfer napisat će šesti nastavak serijala "Vodič za autostopere kroz galaksiju", sedam godina nakon smrti Douglasa Adamsa, objavila je izdavačka kuća Penguin u srijedu.

Irski pisac najpoznatiji po svojim bajkama iz serijala Artemis Fowl dobio je "blagoslov" Adamsove udovice, Jane Belson, da nastavi popularnu znanstvenofantastičnu sagu.

Nova knjiga pod nazivom "And Another Thing..." ("I još nešto...") bit će objavljena u listopadu 2009. godine. Colfer je rekao da je bio veliki obožavatelj prethodnih knjiga koje su počele kao BBC-jeva radijska serija.

"Godinama tu nevjerojatnu priču završavam u glavi i sada imam priliku učiniti to i u stvarnosti. To je poklon od bogova. Pa hvala vam Thoru i Odine", rekao je Colfer u izjavi.

Satirični "Vodič" priča priču o Englezu Arthuru Dentu koji putuje svemirom nakon što je Zemlja uništena kako bi se oslobodio put za hipersvemirsku obilaznicu.

Adams je u dobi od 49 godina umro od srčanog udara 2001. godine u Kaliforniji a nadao se završiti serijal šestom knjigom. "Pet izgleda kao krivi broj; šest je bolji broj", rekao je jednom. (metro-portal/hina)

18.09.2008. 09:31:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh