« Hi-tech
objavljeno prije 2 dana i 14 sati
WOW

Prva AI zaštita očiju

HONOR predstavlja prvu AI zaštitu očiju od defokusiranja i AI detekciju lažnih videa

Evolucija tehnologije zaštite očiju
Evolucija tehnologije zaštite očiju (HONOR)
Više o

Honor

,

zaštita očiju

,

AI zaštita

Globalni tehnološki brend HONOR prvi je u industriji predstavio dvije vodeće inovacije umjetne inteligencije na svojim uređajima stvorene za osnaživanje pojedinaca i uvođenje novog nivoa sigurnosti - AI zaštitu očiju od defokusiranja1 i AI detekciju lažnih videa.

Na MWC Shangai 2024., HONOR je istaknuo svoju predanost AI tehnologijama na uređajima usmjerenih korisniku i vjerovanje u potencijal hardvera omogućenog umjetnom inteligencijom te njihovo osnaživanje pružanjem prilagođenih usluga uz zaštitu privatnosti.

"Umjetna inteligencija revolucionira naše živote i potiče napredak u industriji pametnih telefona, ali većina se fokusirala na AI temeljenu na oblaku, što je samo dio slagalice. AI na uređaju, integriran u pametne telefone koji nas bolje razumiju od bilo kojeg drugog uređaja, jedinstveno je pozicioniran za pružanje usluga prilagođenih našim potrebama i preferencijama", istaknuo je George Zhao, CEO HONOR Device Co., Ltd. "U HONOR-u vjerujemo da AI na uređaju ima potencijal osnažiti korisnike kako bi postali vještiji u svemu što rade."

Evolucija tehnologije zaštite očiju

Predstavljajući najnovija dostignuća u tehnologiji zaštite očiju, HONOR je na MWC Shanghai 2024. predstavio AI zaštitu očiju od defokusiranja. Uočavajući globalni porast slučajeva kratkovidnosti uzrokovane dugotrajnom upotrebom zaslona, ova tehnologija koristi AI za simulaciju defokusirajućih naočala na zaslonu pametnog uređaja.

Nošenje defokusirajućih naočala dokazano je korisno za zdravlje očiju jer namjerno induciraju kontrolirani defokus u perifernom vidnom polju korisnika kako bi se očuvala jasna centralna vizija. Ovaj učinak stvara promijenjenu vizualnu percepciju koja usporava proces produljenja oka, što dovodi do kratkovidnosti. Prebacivanje zaštite očiju od prevencije do tehnologije koja može olakšati korisnicima, HONOR-ova AI zaštita očiju od defokusiranja pokazala je smanjenje prolazne miopije korisnika za prosječno 13 stupnjeva nakon čitanja 25 minuta, pri čemu su neki korisnici doživjeli maksimalno smanjenje od 75 stupnjeva.

Smanjenje prijevara s AI detekcijom lažnih videa

Kako bi zaobišao rizike predstavljene AI tehnologijom lažnih videa temeljenih na oblaku i pomogao u prevenciji prijevara, HONOR je predstavio AI detekciju lažnih videa koja provjerava autentičnost lica korisnika tijekom video poziva, nudeći izvrsnu obranu od deepfake prijavare, istovremeno osiguravajući povjerenje i privatnost korisnika. Demo video pogledajte ovdje.

Dodatno, AI detekcija lažnih videa obučena je kroz veliki skup podataka videozapisa i slika povezanih s online prijevarama, omogućujući AI-u identifikaciju, pregled i usporedbu unutar tri sekunde. Ako se sintetički ili izmijenjeni sadržaj otkrije putem ove značajke, korisniku se odmah izdaje upozorenje o riziku, odvraćajući ih od daljnjeg angažmana s potencijalnim prijevarama radi njihove sigurnosti.

1 Ova značajka nije za medicinsku upotrebu i nema terapeutske funkcije.

27.06.2024. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh