Knjiga
BRAVO

Sjajna Noć knjige u Cekateu

objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca

Manifestacija Noć knjige i ove je godine privukla velik broj sudionika i građana. Udruga za promicanje čitanja i hrvatske književnosti Nova stranica Zagreb nakon prošlogodišnjeg… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige sutra, večeras spektakl na fontanama

objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca

Noć knjige 2016. održat će se u petak, 22. travnja, uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige, uz svečano otvorenje točno u podne u predvorju Nacionalne i… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2016. održava se 22. travnja

objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci

S veseljem vam najavljujemo Noć knjige, manifestaciju kojom petu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga… više »

HIT ROMAN

Anna Campbell: Ponoćni poljubac

objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci

Ponoćni poljubac novi je hit roman na hrvatskom tržištu, vruća priča iz serijala Sinovi grijeha Anne Campbell, kraljice regency noira koja je svojim prvim romanom Sedam noći u olujnom… više »

1932. - 2016.

Umro je Umberto Eco

objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci

Jedan od najpoznatijih talijanskih spisatelja, Umberto Eco je preminuo ovog petka (19.2.) kasno uvečer. Kako je objavio talijanski list La Repubblica pozivajući se na njegovu obitelj, pisac… više »

SJAJNO!

Završile Adventske i Božićne priče u Gradskoj knjižnici Kaštela

objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci

Izvedbom božićnog igrokaza KUD-a Karol Wojtyla "Božićni zvončić traži sreću" u ponedjeljak 11. siječnja u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu završeno je… više »

SJAJNA AKCIJA

Crowdfundingom do knjiga za male škole

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Udruga Nova stranica Zagreb priključila se akciji prikupljanja knjiga , lektirnih naslova, slikovnica, enciklopedija i rječnika za novu knjižnicu područne… više »

NAKLADA NEPTUN

Tjedan dana za ljubav - novi hit Tesse Dare

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Najmlađa hrvatska nakladnička kuća Naklada Neptun predstavila je na ovogodišnjem Interliberu drugu knjigu iz šarmantne serije o događajima u malom engleskom primorskom selu… više »

BRAVO!

Naklada Neptun oduševila posjetitelje Interlibera

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Naklada Neptun, najmlađa hrvatska nakladnička kuća iznenadila je i oduševila posjetitelje Interlibera svojim kreativnim i zabavnim nastupom. Senzualni povijesni ljubavni romani… više »

Ah, mr. Darcy!

Nova izdavačka kuća Naklada Neptun prvi put na Interliberu

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Ljubitelji povijesnih ljubavnih romana ove će godine na zagrebačkom Interliberu imati priliku upoznati malu i vrlo mladu izdavačku kuću Naklada Neptun, koja se prije manje od pola godine… više »

PREDSTAVLJANJE

Jurkas & Giljević prijete: Samo dođite u Booksu, upad se plaća!

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Svakom poštenom posjetitelju ili posjetiteljici koji zakucaju ili zalutaju na vrata Bookse, Jurkas & Giljević isplatit će jednu kunu za upad na nesvakidašnju promociju… više »

PA TI VIDI

Na Fejsbukovcu stare priče, u Dnevniku FB idiota nešto novo

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Promocije književnih djela, nedjela pa i zlodjela, ne događaju se nekom drugom. One se događaju baš Anđelu Jurkasu i Denisu Giljeviću. Promocije se ne događaju niti negdje drugdje. One… više »

ZANIMLJIVO

Iznenađenje na Frankfurtskom sajmu knjiga

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Nevjerica na licu Franka Witzela. Nagradu nije dobio roman kojeg su svi smatrali favoritom: „Otići, odoh, otišao" književnice Jenny Erpenbeck, koji na dirljiv način obrađuje… više »

NAGRADE

Marlon James dobio Man Booker

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Marlon James dobitnik je The Man Booker Prize za 2015. godinu za svoj roman A Brief History of Seven Killings. James u romanu na 686 stranica donosi priču o nasilju između jamajčanskih… više »

VIJESTI

Booksa nikad neće biti FaceBooksa! Osim 30. listopada ...

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

PRVA DOBRA VIJEST: Solidarnost na djelu i djelo za solidarnost Nakon akcije prikupljanja novčanih priloga za pomoć izbjeglicama na kultnom Buvljaku u AKC Medika, gdje su ljudi… više »

skrolaj na vrh