« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PREDSTAVLJANJE

Jurkas & Giljević prijete: Samo dođite u Booksu, upad se plaća!

O da, autori Dnevnika Facebook idiota odnosno Zvižduka s Fejsbukovca spremni su na sve kako bi namamili posjetitelj(ic)e da 30. listopada kušaju njihov fejsbućkuriš!

Da, dođite u petak u Booksu
Da, dođite u petak u Booksu (Denis Giljević)
Više o

Booksa

,

Anđelo Jurkas

,

Dnevnik Facebook idiota

,

Zvižduk s Fejsbukovca

,

Denis Giljević

Svakom poštenom posjetitelju ili posjetiteljici koji zakucaju ili zalutaju na vrata Bookse, Jurkas & Giljević isplatit će jednu kunu za upad na nesvakidašnju promociju svojih raritetnih književnih predmeta izrađenih od ručno rezbarene fejsbukovine. Ako vam se jedna kuna čini podcjenjivačkom kikiriki svoticom, samo se prisjetite legende o vlastitoj državi u kojoj ste za kunu mogli dobiti jednu ili čak više tvrtki!

Ponuda vrijedi do isteka zaliha kovanica od jedne kune!

Život je lijep na HRT-u, a ne na Facebooku!

Drugo, ali ništa manje nevažno, današnje je gostovanje Jurkasa & Giljevića, dvojca bez prebijenih parića, u emisiji 'Život je lijep' na prvom programu HRT-a u 17:45, gdje će pokušati predstaviti Dnevnik Facebook idiota i Zvižduk s Fejsbukovca, književne radove lancima (njihove sreće) čvrsto vezane uz Facebook. Naravno, uvijek prijete ponor pakla i vatra groma odnosno realna opasnost da se ovo gostovanje ne dogodi, o čemu nećete biti pravodobno informirani. Jednostavno, u tom ih slučaju nećete gledati na HRT-u nego ćete ih vidjeti (i opipati) 30. listopada u Booksi.

Svakog gosta nikad dosta!

Osim toga, Anđelo Jurkas u Booksu dovodi i goste. Društvo će mu praviti (ili, ako hoćete, plest će društvenu mrežu) Nebojša Grbačić, community manager, stručnjak za društvene mreže i jako zabavan tip, Merita Arslani, spisateljica, novinarka i iznimno zabavna osoba, Goran Đoreski, IT direktor, kolumnist, nositelj jiu jitsu pojasa i jako zabavan tip te Ante Perković, novinar, glazbenik, lik za lutrije ali ne za Facebook i, naravno, jako zabavan tip. Giljevićevi gosti na promociji bit će... Pa, kako se ono kaže... Gosti njegovog kolege i prijatelja Anđela jurkasa i njegovi su gosti!

U predgovoru Dnevnika Facebook idiota, docent dr. Branko Petrijanić kaže: "Osmi samostalni literarni naslov hrvatskog pisca, redatelja, novinara i glazbenika Anđela Jurkasa, vrlo je inovativna, originalna forma miješanja publicistike i proze te prva hrvatska interaktivna knjiga koja će biti objavljena istovremeno na nekoliko medija te konceptualno ostati nezavršenim djelom tzv. work in progress, jer tako autorska namjera zahtijeva. U vrijeme potpunog poraza tržišnog koncepta i ekonomske svrhe literarnog izdavaštva u Hrvatskoj, Jurkas je okrenuo stvar naglavačke, te inovativnim pristupom izdavaštvu potpuno zaokrenuo stvar u 21. stoljeće. Knjiga će biti dostupna u kombinaciji tri izdavačka formata - papirnom/tiskanom, e book/PDF free download te internetskom work in progress djelu s autorovih Facebook stranica. S tom naznakom da se u "Dnevniku Facebook idiota" ne radi o tri različita nego jednom cjelovitom djelu.

Knjiga tematizira nove oblike komunikacije ljudi preko društvenih mreža, njihovo granjanje te implikacije na offline život. Počevši od Facebooka, You Tubea, Twittera, Instagrama, Linked In-a te drugih popularnih društvenih mreža, Jurkas u vrlo pitkom štivu kroz razgovornu formu objašnjava i secira problematiku društvenih mreža, njihove prednosti i nedostatke. Radi se o iznimno dinamičnom, svježem, zabavnom i informativno-edukativnom štivu u kojem se na vrlo pristupačan i lako čitljiv način pristupa raskrinkavanju fenomena Facebooka i ostalih društvenih mreža. Kao što sam autor autoironično naznačuje radi se o naslovu koji je višekratno odbijan biti sufinanciran od strane Ministarstva Kulture Republike Hrvatske unatoč svojoj pionirskoj formi i sadržaju te je bio povodom nekoliko urudžbenih "ljubavnih pisama" gdina Vladimira Stojisavljevića koji su počinjali s floskulom: "Poštovani, naslov "Dnevnik Facebook idiota" na žalost nije uvršten u program javnih potreba...".  


27.10.2015. 13:54:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh