« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NAKLADA NEPTUN

Tjedan dana za ljubav - novi hit Tesse Dare

Nakon oduševljenog prijema prve knjige Noć predaje, Naklada Neptun počastila je svoje čitateljice drugom knjigom iz serije o Vretenastoj Uvali

Tjedan dana za ljubav
Tjedan dana za ljubav (Naklada Neptun)
Više o

Naklada Neptun

,

Tessa Dare

,

Tjedan dana za ljubav

Najmlađa hrvatska nakladnička kuća Naklada Neptun predstavila je na ovogodišnjem Interliberu drugu knjigu iz šarmantne serije o događajima u malom engleskom primorskom selu Vretenastoj Uvali.

Glavni protagonisti ove knjige su mlada djevojka na putu prema usidjelištvu i šarmantni lord u kojem se skriva mnogo više od razvratnog brbljavca kakvog smo upoznali u Noći predaje kao bratića glavnog junaka. 

U povijesnim ljubavnim romanima može se mnogo naučiti o događajima iz vremena radnje, a kreirajući lik glavne junjakinje, Tessa Dare inspirirala se znanstvenicom Mary Anning, rođenom 1799. godine, koja je bila bila britanska skupljačica fosila i paleontologinja. Proslavila se pronalaskom važnih fosila iz doba jure koje je otkrila na liticama jugozapadne engleske obale.

Njezina su otkrića promijenila shvaćanje prethistorijskog svijeta. Mary je u dobi od samo 12 godina pronašla veliku čudnu lubanju ihtiosaurusa i kompletirala sve njegove dijelove čije je ostatke otkrio njen brat, a s 21 godinom je otkrila fosil pleziosaurusa - životinje zmijolikog vrata koja je umjesto nogu imala duge tanke peraje. Zaslužna je za otkriće i prvog britanskog pterodaktila, a prepoznala je i opisala fosilizirani izmet dinosaurusa.

Priča romana, kao i uvijek kod Tesse Dare, sjajno je zapletena i raspletena, a glavni su likovi ovoga puta znanstvenica i raskalašeni lord. Minerva Highwood, stanovnica Vretenaste Uvale je znanstvenica i zakleta usidjelica, dok je Colin Sandburst, Lord Payne notoran po svojoj razvratnosti.

Igra sudbine spaja par koji mora lažirati jednotjedni bijeg od kuće i uvjeriti sve da su smrtno zaljubljeni. Kao da to nije dovoljno, danju dijele tijesnu kočiju, noćima uske krevete, a morali su i pobjeći od razbojnika. 

Oboje znaju da nemaju vremena za međusobnu privlačnost, a kamoli za ludu strast, i ne pada im na pamet trošiti dragocjene sate na otkrivanje svojih srdaca i duša.

No, uz sve probleme svijeta na koje mogu nabasati dvoje ljudi u tjedan dana, nije ni čudo da možda nalete i na - ljubav ...

Knjigu možete naručiti izravno od nakladnika uz pogodnosti i besplatnu dostavu OVDJE, ili je potražite i knjižarama Tisak Medije i bolje opskrbljenim kioscima.

19.11.2015. 11:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh