Kazalište
PET PREDSTAVA

Festival svjetskog kazališta u Zagrebu od 17. rujna do 2. listopada

objavljeno prije 14 godina

Festival svjetskog kazališta, koji će se održati od 17. rujna do 2. listopada u Zagrebu, prikazat će pet atraktivnih i važnih predstava u kontekstu europskog teatra, rečeno je na… više »

REKORDERKA NA OTVORENJU

Predstava "Neobičan koncert" otvorila 43. PIF

objavljeno prije 14 godina

Predstavom "Neobičan koncert" u izvedbi Državnog akademskog centralnog kazališta lutaka Sergej Obrazcov iz Moskve večeras je u zagrebačkom kazalištu "Komedija" počeo 43.… više »

1944-2010.

Umro Zvonimir Ivković, bivši intendant HNK Osijek

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Umirovljeni intendant Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Osijeku i diplomirani kazališni organizator Zvonimir Ivković iznenada je preminuo u Osijeku u 67. godini, priopćeno… više »

TEATAR

10 uspješnih godina kazališta ULYSSES

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Veličanstvena priroda Malog Brijuna i ove je godine bila savršeno okruženje za još jednu uspješnu sezonu Kazališta Ulysses. Premijera predstave „Oluja" W.… više »

JUBILARNI KRAJ

Predstava "Kralj Lear" zatvorila 10. sezonu Kazališta Ulysses

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Jubilarna deseta sezona Kazališta Ulysses uspješno je završila sinoć izvedbom kultne predstave "Kralj Lear". Sezona je započela rođendanskim koncertom "Odiseja" u pulskoj… više »

MINOR

"Kralj Lear" prošao bez Angeline Jolie

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Pred prepunim gledalištem večeras je na Malom Brijunu i tamošnjoj Tvrđavi Minor, odigrana predstava Kazališta Ulysses "Kralj Lear" . Predstavu je režirala Lenka Udovički,… više »

KAZALIŠTE ULYSSES

Pijana noć 1918. ponovno na Malom Brijunu

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Hit-predstava Kazališta Ulysses, Pijana noć 1918. Ive Štivičića i Miroslava Krleže u režiji Lenke Udovički ponovno igra na Malom Brijunu. Osvojite ulaznice na Metro portalu! Ovu… više »

FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA

Uskoro kreće treći brodski FAK

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Treći po redu Festival amaterskih kazališta održat će se u organizaciji Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda uz pokroviteljstvo grada Slavonskog Broda. Mjesto… više »

KAZALIŠTE

Nu:Write Theatre Festival u studenom u Zagrebu

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Zagreb ove godine dobiva novu kazališnu poslasticu - Nu:Write Theatre Festival, festival novog kazališta, koji će se održati u prostorima SC-a i kazališta &TD od 16.… više »

INOZEMNI USPJEH

Predstava kazališta "Žar ptica" oduševila Mongolce

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Gradsko kazalište "Žar ptica" s višestruko nagrađivanom predstavom "Čudesan svijet brojeva" sudjelovalo je i na poznatom međunarodnom festivalu Children - Theatre - Future u… više »

KAKO SE GLUMCI IGRAJU

In Camera u Teatru &TD

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Predstava je inspirirana idejom filma Luisa Bunuela „Anđeo uništenja" iz 1962. te u središte svojeg interesa postavlja pitanje stalnosti i utemeljenosti prostora unutar… više »

NEVERBALNI TEATAR

Predstavom Bespredmetno u nedjelju završava 24. Eurokaz

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Dvadeset i četvrti Eurokaz, koji završava sutra navečer francuskom predstavom "Bespredmetno", obilježila je tema suradnje različitih medija, a po prvi put cijeli se festival održavao… više »

DJEČJI FESTIVAL

Ana i Mia na šibenskom festivalu

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Međunarodni dječji festival je jedan od najstarijih europskih međunarodnih multimedijalnih festivala stvaralaštva za djecu i dječjeg stvaralaštva, na kojem sudjeluju brojni… više »

LJETNI RASPORED

Ljetne noći Teatra Exit

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Raspored predstava:  1. srpanj, 21 sat KAKO MISLIŠ MENE NEMA!?Režija: Ivica Boban Igraju: Amar Bukvić i Filip Juričić 2. srpanj, 21 sat BALONTekst: Mate MatišićRežija:… više »

FESTIVAL NOVOG KAZALIŠTA

Balada o Ricky i Ronnyju na Eurokazu

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Autori predstave „Balada o Ricky i Ronnyju" su Hans Peter Dahl i Anna Sophia Bonnem. Hans Peter Dahl prvi je put nastupio na Eurokazu 1991. kao član norveške grupe… više »

skrolaj na vrh