« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
DJEČJI FESTIVAL

Ana i Mia na šibenskom festivalu

Društveno angažirana predstava za mlade kazališta Mala scena bit će izvedena u programu 50. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

ana i mia
ana i mia (Mala scena)
Više o

Mala scena

,

Međunarodni dječji festival

,

Supetar na Braču

Međunarodni dječji festival je jedan od najstarijih europskih međunarodnih multimedijalnih festivala stvaralaštva za djecu i dječjeg stvaralaštva, na kojem sudjeluju brojni profesionalni i amaterski ansambli.

Mala scena već tradicionalno nastupa u programu festivala s profesionalnim predstavama za djecu i mlade, a ove godine festivalskoj će se publici predstaviti jedna od ponajboljih predstava Male scene za mlade, u kojoj briljiraju mlade glumice Nika Mišković i Mia Biondić. Dan nakon izvedbe, autorice predstave, Anica Tomić i Jelena Kovačić, sudjelovat će na okruglom stolu vezanim za predstavu.

Govoreći o anoreksiji i bulimiji, bolestima od kojih, prema procjenama, boluje do 90 000 mladih, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoriranju i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrstan način stigmatizira. Istovremeno, progovarajući o tim sestrinskim bolestima dvama glasovima - glasom oboljele i glasom njezine najbolje prijateljice - predstava pokušava detektirati uzroke i ključna mjesta koja pokreću nezaustavljivu propast onih koje bolest na bilo koji način dotakne. 

Predstava je namijenjena mladima od 11 godina na više i odraslima.

Predstava će se izvesti u Šibenskom kazalištu 27. lipnja 2010. u 19 sat.

24.06.2010. 13:33:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh