Hi-tech
du du du, nema nam pomoći?

Divovski ubrzivač čestica LHC neće ugroziti čovječanstvo

objavljeno prije 16 godina

Golemi ubrzivač hadronskih čestica (LHC), najveći na svijetu, koji bi 10. rujna trebao biti pušten u pogon na francusko-švicarskoj granici, ne predstavlja nikakvu opasnost za… više »

Zapad bi se morao bolje pripremiti za cyber napade

objavljeno prije 16 godina

Zemlje na Zapadu morale bi se bolje pripremiti za buduće cyber napade na svoje informatičke mreže, poput onih što su se dogodili u Estoniji i u Gruziji, upozorili su u četvrtak… više »

CHROME - sigurno surfanje

Google napokon izdaje web browser

objavljeno prije 16 godina

Godinama se šuškalo, no Google je tek sada došao do beta verzije svog preglednika Chrome. Vijest je procurila preko beta-testera, koji su dobili strip u kojem se… više »

ON - LINE

Tek trećina Hrvata koristi internet

objavljeno prije 16 godina

Hrvatska je po korištenju Interneta tako ispod prosjeka Europe koja u populaciji starijoj od 15 godina ima 47 posto korisnika. U GfK-u navode i primjere Austrije (67 posto), Njemačke… više »

kako protiv krize

Na Brijunima Međunarodni znanstveni skup o vodiku

objavljeno prije 16 godina

Na Brijunima je danas počela petodnevna međunarodna znanstvena konferencija o vodiku, u sklopu znanstvenog programa NATO-a, koju organizira dr. Slobodan Danko Bosanac iz zagrebačkog Instituta… više »

Lažni kupci čekaju u redovima za iPhone u Poljskoj

objavljeno prije 16 godina

Kada je Apple svoj novi iPhone pustio na tržište u Sjedinjenim Državama, neki obožavatelji platili su mnogo novca da bi bili među prvima koji će ga nabaviti. U Poljskoj se ljudima… više »

Tlo Marsa možda ipak nepogodno za život

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

NASA-ina svemirska letjelica Phoenix otkrila je prisutnost kemijski reaktivne soli u tlu Marsa, što, potvrdi li se ta informacija, umanjuje mogućnost postojanja potencijalnog života na… više »

Aerodromi gutaju laptope

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Institut Ponemon napravio je studiju o gubljenju prijenosnih računala na aerodromima. Studija je obuhvaćala američke aerodrome koji su poznati po velikoj frekvenciji putnika. Na 36 najvećih… više »

Samsung predstavio Touch Sight - kameru za slabovidne

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Samsung Electronics Co., Ltd. osvojio je tri nagrade na prestižnom natjecanju International Design Excellence (IDEA). Medalje, među kojima su jedna zlatna i dvije srebrne, dodijelili su… više »

Tipkovnice počele uzvraćati dodire

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Vjerojatno ste u zadnje vrijeme sve češće počeli primjećivati izraz ‘haptička tipkovnica’. Haptika je grana znanosti koja se bavi osjetilom dodira, a u modernoj tehnologiji… više »

PDF postao ISO format

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Adobe Systems objavio je da je njihov format PDF službeno odobren od ISO-a s oznakom ISO 32000-1. Ovo veliko priznanje korporacija je dobila nakon što su odlučili prepustiti kontrolu… više »

Kinezi zatvaraju blogere

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Bloger ste i uživate u činjenici da svoje stavove možete iznositi nesputano i potpuno anonimno i sigurno? E, pa nije baš tako. Prema izvješću agencije World Information Access,… više »

D. Bogler: Novine ipak neće prestati postojati 2014. god.

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Kakve će novine biti u budućnosti? Kako će izgledati? Ortodoksni protivnici ‘papirnatog novinarstva’ tvrde da neće ni postojati, s druge strane neki predviđaju da će sličiti… više »

NAJMASOVNIJI DOWNLOAD U POVIJESTI INTERNETA

Rekord Firefoxa 3.0

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Mozilla tvrdi da je Firefox 3.0 postigao novi rekord u downloadu za vrijeme svog puštanja u promet, piše BBC News.U prvih 24 sata kako je nova verzija internetskog pretraživača… više »

Japanci napravili robota za usamljene muškarce

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Nova igračka namijenjena usamljenim muškarcima uskoro će se pojaviti na japanskom tržištu.  Japanska tvrtka ‘Sega toys’ proizvela je robota visine 38 centimetara… više »

skrolaj na vrh