« Hi-tech
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
CHROME - sigurno surfanje

Google napokon izdaje web browser

Najveća svjetska tražilica ima beta verziju svog browsera nazvanog Chrome, download od srijede

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Google)
Više o

Google Chrome

,

Google

Godinama se šuškalo, no Google je tek sada došao do beta verzije svog preglednika Chrome. Vijest je procurila preko beta-testera, koji su dobili strip u kojem se objašnjavaju funkcionalnosti novog proizvoda.

Službeni dan za objavu trebala je biti srijeda, no netko se preračunao i poslao strip prerano. Njemački blogger Philipp Lenssen skenirao je strip i stavio ga na svoj blog. Google je poslovično brzo reagirao i izdao strip na svom službenom blogu i dopunio članak na Wikipediji.

Pretraživač će, naravno, biti besplatan i otvorenog izvornog koda, što će sigurno rezultirati velikim brojem dodatnih opcija u vrlo kratkom vremenu.

Većina internauta koji i inače koriste Google kao početnu stranicu vjerojatno će odmah krenuti skidati novi preglednik, pa postoji mogućnost nadmašivanja rekorda treće verzije Mozillinog Firefoxa od 8,2 milijuna downloada prvoga dana.

Inače, preglednik je baziran na Webkitu s najavljenom maksimalnom sigurnošću surfanja – svi dodaci koje je razvio Google omogućuju da tabovi preglednika budu bez mogućnosti interakcije s računalom, tako da će većina klasičnih trikova za naseljavanje virusa i trojanaca biti spriječeni.

No, treba pričekati da i ostali proizvođači dodataka kao što je Adobe Flash Player ugrade Googleova rješenja u svoje proizvode kako bi surfanje postalo još sigurnije. (METRO)

02.09.2008. 13:07:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Mirko
    28.06.2013. 07:09
    TOOOOOO JEDVA ČEKAM
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh