Fun
VIC DANA

Mujo i bračni život

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Mujo na godišnjicu braka uđe u kafanu i naruči duplu ljutu, pa nakon što je strese uzme još jednu i sjedne za stol. Dođe do njega Haso i upita ga: - Bolan, š'a… više »

VIC DANA

Mujo kod glavnog šefa

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Mujo taman prešao na sportsku stranu novina na poslu, kad ga glavni šef pozove sebi u u kancelariju, ponudi ga da sjedne pa upita: - Jel'. bolan, Mujo, voliš li ti toplo… više »

VIC DANA

Mujo i samrtna postelja

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Mujo leži u bolnici, ostalo mu još malo, pa mu dolazi doktor praviti društvo u zadnjim trenucima. Mujo ga zgrabi za ruku i prošapće: - Doktore, bolan, de m' učini… više »

VIC DANA

Mujo i bivša cura Fata

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Mujo žuri čaršijom i naleti na svoju bivšu, Fatu... Nakon trenutka, dva nelagode, on je zagrli i ispali: - Đe s', bona, Fato, evo sam baš jučer mislio na tebe! Fata se… više »

VIC DANA

Mujo i pecivo iz pekare

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Mujo ulazi u kafanu žvačući neko pecivo, naruči pivo i sjedne do Hase, pa ga ovaj upita: - Š'a s' bio kod Ibre u pekari? Mujo klimne, a Haso nastavi: - Š'a s' to uz'o, izgleda… više »

VIC DANA

Mujo, Haso i nevjera

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Mujo i Haso zasjeli u kafanu, zaredali rakijicama pa se lagano podnapili već nakon sat vremena, i razgovor po običaju krene na žene. Hvale se oni svojim ljubavnim uspjesima, pa Haso digne… više »

Zaista možemo biti alergični na mirise / Pexels
VIC DANA

Mujo i jaka glavobolja

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Mujo došao u kafanu, naruči pivo i sjedne za svoj stol, držeći se za glavu. Sjedne Haso kraj njega, gleda ga kako se mršti i upita: - Š'a je, bolan, Mujo, š'a si… više »

VIC DANA

Mujo u prvoj bračnoj noći

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Mujo oženio Fatu na brzaka, nakon mjesec dana zabavljanja, pa prve bračne noći navali na nju k'o mutav - skine je i krene joj zavrtat bradavice. Fata lagano jaukne i upita ga: - Šta… više »

VIC DANA

Mujo i gatanje iz dlana

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Mujo zasjeo u kafanu s Hasom, pa mu priča što mu se dogodilo: - Joo, nisam ti rek'o, juče me zaustav'la gatara da m' čita iz dlana! Haso otpije i upita: - I š'a je bilo? Mujo… više »

Svizac Phil kaže - još 6 tjedana zime

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Svizac Phil iz Punxutawneya, prorekao je danas da sjevernoameričkom kontinentu slijedi još šest tjedana zime. U samoproglašenoj svjetskoj prijestolnici vremenskih… više »

VIC DANA

Mujo konobar na moru

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Mujo dobio posao na moru kao konobar i prvi dan ulazi bračni par i naručuje: - Dvije kave, molim vas. Jednu s više šećera, drugu gorču... Mujo uzdahne: - Jarane, š'a… više »

VIC DANA

Mujo i nevjera

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Mujo došao kući s posla, ručao i otišao se presvući, a kad je došao u dnevnu sobu, Fata je već uzela njegov mobitel i gleda šta ima... Mujo se lagano smrzne, ali… više »

VIC DANA

Mujo i upucavanje Fati

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Mujo se u kafani nalakti na šank i gleda cure, pa mu zapne Fata za oko. Skuplja on hrabrost, drmne jednu duplu i odluči oprobati sreću. Dođe on do Fate, nasmije se i upita: - Jel',… više »

VIC DANA

Mujo, Fata i kućanski poslovi

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Mujo sjedi u dnevnoj s pivom u ruci i gleda televiziju, dok Fata u kuhinji marljivo kuha ručak i pere suđe, pa se Mujo odjednom oglasi: - Fato, bona, pravo mi je teško gledat' te kako… više »

VIC DANA

Fata i ružni snovi

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Fata se probudila usred noći u panici, sva u hladnom znoju i strese Muju: - Mujo, bolan, ružno sam sanjala! Mujo samo odmahne rukom, a Fata nastavi: - Kad sam bila mala, mater bi me zagrlila,… više »

skrolaj na vrh