« Fun
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZNANOST POTVRDILA!

Pet razloga zašto biste trebali početi pušiti

Evo zašto biste trebali nastaviti pušiti ukoliko ste pušač, odnosno početi pušiti ako iz bilo kojeg razloga još uvijek do sada niste

Fotografija vijesti
Više o

pušenje

,

cigarete

,

pušači

,

nepušači

Daleko od toga da gajimo ikakve posebne simpatije prema gramzivoj duhanskoj industriji koja je desetljećima činila sve kako bi se domogla maksimalnih profita nauštrb ljudskih života, ali ne možemo ne primijetiti kako je antipušačka kampanja zadnjih godina u zapadnom svijetu postala posebno nepodnošljiva.

Budući da danas gotovo nemoguće proviriti glavu iz svoje kuće bez da nas antipušački prvoborci zaspu kojekakvim razlozima zbog kojih je krajnje vrijeme da prestanemo pušiti, mi smo odlučili ponuditi vam nešto potpuno drukčije. Evo zašto biste trebali nastaviti pušiti ukoliko ste pušač, odnosno početi pušiti ako iz bilo kojeg razloga još uvijek do sada niste.

1. Nema dijete do cigarete

Unatoč tomu što rima u naslovu i nije bogzna kakva, znanost koja stoji iza ovakve tvrdnje svakako je valjana. U svijetu koji od pušača jedino više mrzi debele ljude, jedenje cigareta i duhanskog dima za doručak, ručak i večeru umjesto muesli i bureka s mesom pouzdan je način da vam smanji apetit, što je potvrdilo više znanstvenih istraživanja.

2. Uštedjet ćete golemu količinu novca

S nikad višim cijenama cigareta i ostalih duhanskih proizvoda, ovakva se tvrdnja na prvi pogled čini vrlo hrabrom. Ipak, budući da ni cijena prezervativa nikad nije bila viša, na kraju ćete zasigurno završiti u plusu. Kakve veze imaju prezervativi s pušenjem, pitate se? Pitajte vaše prijatelje militantne nepušače, koji će vam vrlo rado objasniti da pušenje drastično smanjuje plodnost u žena te pokretljivost spermija u muškaraca. Pritom vrijedi napomenuti kako za razliku od alkohola cigarete ne ubijaju i potenciju. Win-win, rekli bi Rusi.

3. Bez neugodne postkoitalne tišine

Svatko tko je barem jednom zapalio nakon dobro obavljenog posla među plahtama zna kako je cigareta u takvoj situaciji često pruža veći užitak negoli ono što joj je prethodilo. Osim toga, kao što je odlazak u kino odličan izbor za prvi spoj svima onima koji se ne žele mučiti s neugodnom tišinom, tako je i cigareta nakon seksa odlična isprika da ne pričate o njenim osjećajima, slutnjama, strahovima i snovima nakon što ju prosvijetlite višestrukim orgazmima. Ili joj barem recite da ćete sljedeći put onda platiti samo pola iznosa.

4. Bolje od Old Spicea

Da parafraziramo onu poznatu izreku o tome kako Bog nije učinio sve ljude jednakima, već je to napravio gospodin Colt sa svojim pištoljima, tako je i cigareta dušu dala da ispravi vaš prirodno piskutavi glasić kojeg se ne bi posramio ni kakav voditelj lifestyle magazina ili modni kolumnist. Budući da duhanski dim spaljuje glasnice (baš nas briga kako se to stručno naziva), kmečavi metroseksualci u svega nekoliko dana postaju dlakavi alfa mužjaci, što je većini žena unatoč 120 godina emancipacije još uvijek apsolutno neodoljivo.

5. Posljednje utočište neshvaćenih kulera

Još jučer ste bili još samo jedan Ivan Horvat iz predgrađa, koji provodi dane u svojoj Golf trojci, bari konobarice i frizerke koje ne impresionira ništa manje od četvorke te koji živi u potkrovlju roditeljske kuće tvrdeći okolo da ima svoj stan, a danas možete imati plaću, djevojku i život kakav poželite? Što se promijenilo? Počeli ste se pojavljivati s cigaretom u javnosti, naravno. Mogu oni nama tupiti o zdravlju koliko god žele, ali jedna je činjenica nepobitna - zdravlje se itekako može kupiti s dovoljno novca, dok je cool imidž apsolutno neprocjenjiv.

Ovaj tekst nije poziv na kupnju dionica duhanskih tvrtki niti Golufa 3 TD. Autor je bivši pušač koji se zbog toga osjeća superiorno naspram onih koji se ne uspijevaju riješiti ove navike.

Piše: Matija Lozančić
09.04.2012. 14:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    đoksy
    15.05.2012. 09:27
    jel to vridi i za ostale pušilice :)
  2. avatar
    djoni
    01.04.2014. 10:13
    Vi ste jedni majmuni, kako Vas nije stid, kakva glupost, koji debili.. fuj. Ali ste uzeli pare, puno ljudi prestaju pusiti pa vam opao profit na ljudskim rakovima, bolescinama i nesrecama. Za vasu informaciju trend prestajanja placanja samoubistva (pusenje) je zadnjih 20 godina i manje nejake fabrike smrti se vec polako zatvaraju, mamicu Vam!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh