Film
TOP LISTA 2009.

"Ledeno doba 3" najuspješniji film na hrvatskim kino blagajnama

objavljeno prije 15 godina

Najgledaniji film 2009. godine u Hrvatskoj je animirana avantura „Ledeno doba 3" koju je do zaključno 18. prosinca pogledalo 150 tisuća ljudi, izračunali su iz Blitz filma i video… više »

BLOMKVIST i SALANDER U AKCIJI

Hollywood pravi vlastitu verziju Larssonove trilogije Millenium

objavljeno prije 15 godina

Hollywood priprema svoju verziju tri dijela kultnog švedskog trilera Millenium autora Stiega Larssona, objavila je švedska producentska kuća Yellow Bird. "Sony je zainteresiran… više »

Novo u zagrebačkim kinima - 17. prosinca

objavljeno prije 15 godina

Dugoočekivani 3D filmski spektakl Jamesa Camerona, čarobna kutija koja donosi novac i stari frajeri ključni su pojmovi vezani za filmske novitete u zagrebačkim kinima za ovaj tjedan.… više »

Najava Oscara

Up in the Air Jasona Reitmana dobio najviše nominacija za Zlatni globus

objavljeno prije 15 godina

Udruga stranih novinara akreditiranih u Hollywoodu (HFPA) u utorak je na Beverly Hillsu objavila nominacije za ovogodišnju 67. filmsku nagradu Zlatni globus, od kojih je… više »

svratite do movieplexa

Pogledajte film "Stari frajeri" i nasmijte se do suza

objavljeno prije 15 godina

"Stari frajeri" (Old Dogs) komična je Disneyeva priča o dvojici najboljih prijatelja čiji životi se potpuno preokrenu kad su odjednom prisiljeni brinuti se za sedmogodišnje blizance. U… više »

tijesan ishod

10 najboljih filmova 2009. po izboru publike

objavljeno prije 15 godina

Filmska 2009. bila je prepuna naslova koji su ostavili zapažen trag u kinematografiji, što po zaradi što po kvaliteti. Na ovu listu nisu se uspjeli uvući brojni filmovi koji… više »

staro kino

Filmska art večer u MMC-u Studio

objavljeno prije 15 godina

Napokon je došao i taj dan! U bivše kino Studio ostalim kulturnim programima pridružio se i film. Za završetak ove godine, a početak jedne predivne filmske sezone… više »

tko ne riskira...

Hoće li Avatar biti najskuplji promašaj u povijesti filma

objavljeno prije 15 godina

Fox Fetaures napravio je najskuplji 3D ZF film otkad postoji - Avatar. No, koliko je točno utrošeno još je nepoznanica. James Gianopulos, jedna od izvršnih direktora FOX… više »

Ozbiljna braća Coen

Recenzija filma Ozbiljan čovjek

objavljeno prije 15 godina

Braća Coen, Joel i Ethan, dosad su nas naučili da od njih možemo svašta očekivati. U početku su to bili prvenstveno odlični filmovi koji su bili obogaćeni neobičnostima, bizarnostima,… više »

odabrali gledatelji

50 najboljih filmova desetljeća

objavljeno prije 15 godina

Kraj godine omiljeno je vrijeme za analize postignuća, a kako slijedi okrugla godina, primjereno je i složiti listu najboljih filmova desetljeća. Kao inspiraciju uzeli smo IMDB.com, najveći… više »

Novo u zagrebačkim kinima - 10. prosinca

objavljeno prije 15 godina

U zagrebačka kina ovog su tjedna došla tri filma koje je pokopala i publika i kritika. Horor, komedija i tragikomedija trebali su zadovoljiti širi spektar gledateljstva, ali… više »

KINO EUROPA

Sedmi Human Rights Film Festival od 7. do 13. prosinca

objavljeno prije 15 godina

Human Rights Film Festival (HRFF), festival filma o ljudskim pravima, održat će se od 7. do 13. prosinca u zagrebačkom kinu Europa, a program će se istodobno odvijati i u riječkom Art-kinu… više »

Duo snova

Depp i Hayek glumit će u novom Kusturičinom filmu

objavljeno prije 15 godina

Film, koji bi trebao nositi naziv "Sedam prijatelja Pancha Ville i žena sa šest prstiju", počet će se snimati 2011. godine zbog ranije preuzetih obaveza Johnnyja Deppa. Temeljen je na… više »

hollywood u RH

Redatelj "Brzih i žestokih" sljedeći film snimat će u Splitu

objavljeno prije 15 godina

Vijest da je Rob Cohen sa svojom ekipom posjetio Split i Trogir kako bi obišao potencijalne lokacije za novi film, posebno je razveselila tamošnje hotelijere. Ukoliko… više »

hrvastki film

Još jedna nagrada za film "Crnci"

objavljeno prije 15 godina

Hrvatski film "Crnci" redatelja Zvonimira Jurića i Gorana Devića osvojio je nagradu Grand prix "Aleksandar Saša Petrović" na 15. beogradskom Festivalu autorskog filma, završenom… više »

skrolaj na vrh