« Film
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
svratite do movieplexa

Pogledajte film "Stari frajeri" i nasmijte se do suza

TRAILER: U trenutku sklapanja najvećeg poslovnog dogovora, dvojica partnera neočekivano moraju preuzeti ulogu očeva

Fotografija vijesti
Više o

Disney

,

Robin Williams

,

John Travolta

,

novo u kinima

,

moviplex

,

stari frajeri film

,

seth green

"Stari frajeri" (Old Dogs) komična je Disneyeva priča o dvojici najboljih prijatelja čiji životi se potpuno preokrenu kad su odjednom prisiljeni brinuti se za sedmogodišnje blizance.

U filmu glume Robin Williams („Noć u muzeju", „Dobri Will Hunting" za kojeg je osvojio nagradu Oscar za Najboljeg glumca u sporednoj ulozi), u ulozi Dana, radoholičara koji se bolje snalazi s brojkama nego s ljudima; i John Travolta („Otmica metroa 123", „Lak za kosu") u ulozi Charliea, neženje hedonista koji voli svoj život upravo takav kakav jest.

Dakle, par samaca vodi sportsku marketinšku tvrtku - jedan je netom razveden i nesretno zaljubljen (Robin Williams), a drugi je zabavni neženja (John Travolta). U trenutku sklapanja najvećeg poslovnog dogovora njihovog života, oni moraju preuzeti brigu nad malim blizancima. Dvojica samaca nemaju pojma kako se brinuti o blizancima, što dovodi do niza potpunih promašaja, a njima u konačnici daje novo razumijevanje pravih životnih prioriteta.

Autori filma priznaju da je scenarij razvijen i napisan sa jasno zamišljenim glumcima. „Od početka smo u tim ulogama htjeli vidjeti Johna Travoltu i Robina Williamsa. Ovaj film bi moglo odglumiti samo nekoliko glumaca, a njih dvojica su najbolji na svijetu. Teško da bi moglo biti bolje od ovoga", kaže producent Andrew Panay („When in Rome", „Wedding Crashers"). „Zaista je velika čast imati dvije filmske legende u ovom filmu. Pravo ostvarenje sna."

Pa po čemu je toliko posebna ova komedija? Osim respektabilnog niza vrhunskih glumaca (Travolta, Williams, Kelly Preston, Matt Dillon, Seth Green i novajlija Ella Blue Travolta, inače Johnova kći i Lori Loughlin), priča sadrži snažan emocionalni naboj, dakle, uspostavljena je ravnoteža između sjajnih likova, komičnosti i osjećaja.

Pored svega, lokacije na kojima je film sniman igraju veliku ulogu u kompletiranju priče. Autori su odabrali slavne lokacije na Manhattanu, uključujući Central Park, Top of the Rock, Grand Central Station, Radio City Music Hall, Shea Stadium i Times Square, a New York je sam po sebi grad s neograničenom i neopisivom energijom.

Kritičari nisu pretjerano oduševljeni filmom, što je vjerojatno posljedica pretrpanosti "zahodskim humorom"; naime, film je dobio oznaku PG zbog ekstremno nepristojnog humora, no ipak se smatra obiteljskim filmom.

"Stare frajere" možete pogledati u Moviplexu, a ne zaboravite odigrati i nagradnu igru Metro portala u kojoj vam svaki dan darujemo po dvije ulaznice za jednu filmsku projekciju u navedenom kinu.

Originalni naslov:
Old Dogs

Žanr:
komedija, obiteljski

Trajanje:
88'

Godina izdanja:
2009.

Zemlja:
SAD

Izdavač/Distributer:
Walt Disney Pictures

Uloge:
John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Ella Blue Travolta, Lori Loughlin

Režija:
Walt Becker

Scenarij:
David Diamond, David Weissman

Producent/i:
Garrett Grant, Andrew Panay, Peter Abram

16.12.2009. 01:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh