« Film
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BLOMKVIST i SALANDER U AKCIJI

Hollywood pravi vlastitu verziju Larssonove trilogije Millenium

POGLEDAJTE VIDEO: Priča o novinaru Blomkvistu i hakerici Lisbeth Salander prodana je u više od 20 milijuna primjeraka samo u Europi zaradivši više od 12,5 milijuna eura

Više o

Hollywood

,

Stieg Larsson

,

trilogija Millenium

,

muškarci koji mrze žene knjiga

Hollywood priprema svoju verziju tri dijela kultnog švedskog trilera Millenium autora Stiega Larssona, objavila je švedska producentska kuća Yellow Bird.

"Sony je zainteresiran za kupnju prava na engleskom jeziku za sve tri knjige serije", rekao je direktor Yellowbirda koji ima pravo za filmove Mikael Wallen.

Tri toma trilogije, Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku, već su pretvorena u švedske filmove, ali Sony ne planira napraviti remake već vlastite verzije na engleskom jeziku. Snimanje bi moglo početi 2011. i prvi film bi mogao biti završen sredinom 2012., rekao je Wallen.

Priča o novinaru Blomkvistu i hakerici Lisbeth Salander prodana je u više od 20 milijuna primjeraka samo u Europi i dosad već zaradila više od 12,5 milijuna eura, objavio je švedski tisak.

Milenij je zatim preveden na tridesetak jezika. Rođen 1954. godine, Larsson je odrastao u švedskoj provinciji na sjeveru zemlje u mjestaπcu Norsjö. Odgajali su ga baka i djed do djedove smrti 1962.

Nakon što je završio školovanje i odslužio vojsku, zaposlio se kao novinar i jedan od prvih zadataka bilo mu je izvještavanje o građanskom ratu u Eritreji. Prve tri knjige iz serije Millennium, Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku, Stieg Larsson do­vršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći.

Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najpro­da­vanije europske knjige posljednjeg desetljeća. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 09:21:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh