« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - 17. prosinca

POGLEDAJTE TRAILERE: Avatar je napokon došao u hrvatska kina pa ćemo uskoro saznati radi li se samo o oluji u čaši vode

Fotografija vijesti
Više o

Movieplex

,

Cinestar Zagreb

,

novo u kinima

,

Avatar film

,

film kutija

,

film stari frajeri

Dugoočekivani 3D filmski spektakl Jamesa Camerona, čarobna kutija koja donosi novac i stari frajeri ključni su pojmovi vezani za filmske novitete u zagrebačkim kinima za ovaj tjedan. Podsjećamo vas da u našoj nagradnoj igri svakodnevno možete osvojiti po dvije ulaznice za bilo koju projekciju filma u Movieplexu i to odgovorom na vrlo jednostavno pitanje. Zaigrajte s nama i vidimo se na filmu.

Planet Štrumpfova

Fox Fetaures napravio je najskuplji 3D ZF film otkad postoji - Avatar 3D - koji bi trebao unijeti radikalne promijene u kinematografiji. Ovaj tehnički napredan filmski ep započet će novu eru u filmskoj industriji. Bar je to namjera producenata.

Inače priča je sljedeća - Jake Sully je bivši marinac prikovan za invalidska kolica. Regrutiran je i poslan na Pandoru, daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji. No, Pandorina atmosfera je otrovna, pa je stvoren Program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na biološko tijelo na daljinsko upravljanje koje može preživjeti na smrtonosnom Pandorinom zraku. Ponovno rođen u svom avataru, Jake može hodati. Njegova je misija infiltrirati se među stanovnike Pandore Na'vije koji su postali glavna prepreka vađenju dragocjene rude. No, stvari krenu drugim smjerom kada lijepa Na'vijka Neytiri spasi Jakeu život...

Osim činjenice da je na film utrošen za sad nepoznat, ali sigurno multimiljunski iznos (spekulira se s brojkama između 300 i 500 milijuna dolara), oko Avatara se diže velika prašina i zbog zanimljive priče, tehnoloških inovacija i zbog Jamesa Camerona (Titanic) koji, kad je u pitanju pretvaranje zamišljenog u djelo, ne štedi na sredstvima. Reakcije publike i kritičara je najbolje sačekati nakon premijere koja je u srijedu 16. prosinca u Movieplexu i  Cinestaru.

Zahodski humor za svaku obitelj

"Stari frajeri" (Old Dogs) komična je Disneyeva priča o dvojici najboljih prijatelja čiji životi se potpuno preokrenu kad su odjednom prisiljeni brinuti se za sedmogodišnje blizance.

U filmu glume Robin Williams („Noć u muzeju", „Dobri Will Hunting" za kojeg je osvojio nagradu Oscar za Najboljeg glumca u sporednoj ulozi), u ulozi Dana, radoholičara koji se bolje snalazi s brojkama nego s ljudima; i John Travolta („Otmica metroa 123", „Lak za kosu") u ulozi Charliea, neženje hedonista koji voli svoj život upravo takav kakav jest.

Kritičari nisu pretjerano oduševljeni filmom, što je vjerojatno posljedica pretrpanosti "zahodskim humorom"; naime, film je dobio oznaku PG zbog ekstremno nepristojnog humora, no ipak se smatra obiteljskim filmom.

"Stare frajere" možete pogledati u Cinestaru i Moviplexu.

Možemo li do gomile novca bez da itko umre?

Koji to bračni par nema problema? Norma  i Arthur nisu izuzetak. No, njihove muke poprimaju sasvim drugačiji oblik zahvaljujući čudesnoj kutiji koja im može riješiti sve novčane probleme. Dovoljno je samo pritisnuti dugme. Ali, ima jedna caka - svaki put kad se to dugme stisne, jedna osoba biva ubijena. Biste li vi mogli živjeti u bogatstvu bez grižnje savjesti?

Inače "The Box" (Kutija) se temelji na istoimenoj priči autora Richarda Matesona objavljenoj u Playboyu 1970. godine. Filmska adaptacija ručni je rad Richarda kellyja poznatog po legendarnom filmu Donnie Darko. Kritičari nisu jednoglasni iako hvale zanimljivost priče, intrigantnu temu i napetu atmosferu. Glume Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn, Holmes Osborne

Film se prikazuje od 17. prosinca u Cinestaru.

Još uvijek se u kinima prikazuju:

"Slagalica strave Vi" - Jigsaw je mrtav, ali ubijanja i mučenja se nastavljaju. Na meti su svi oni zlobnici koji bez imalo savjesti iskorištavaju ljude bez zdravstvenog osiguranja.

"Nevolje u raju" još jedna u nizu komedija koje to baš i nisu. Priča se vrti oko dva para koja odlaze na luksuzni odmor, no pod uvjetom da odrade bračne terapije zbog kojih će upasti u razne neprilike. Osam godina sretnog braka između Jasona (Jason Bateman) i Cynthie (Kristen Bell) je prošlo, i čini se da je par na prekretnici. Šokiraju prijatelje objavom o razvodu koji im se provlači kroz glavu. Posljednji očajni korak u spašavanju braka je odlazak na Rajsko ljetovalište, tropski otok negdje u Južnom Pacifiku koji je namijenjen parovima u krizi.

"Čovjek ispod stola" koji priča priču o skupini gradskih luzera situiranih kraj jedne tržnice kojoj prijeti zatvaranje. Periferija grada mjesto je gdje u kontakt dolaze svi likovi.

16.12.2009. 15:55:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh