Ekosfera nema prethodne stranice
SAVJETI

Kako treba paziti na zemlju?

objavljeno prije 21 sat i 13 minuta

Intenzivna, monokulturna poljoprivreda "ključni je pokretač globalnog gubitka bioraznolikosti" počinju Cozim-Melges, Ripoll-Bosch i Veen u tekstu "Farming practices… više »

EH, DA...

Svjetski dan zaštite okoliša bio je jučer

objavljeno prije 23 sata i 44 minute

Zelena akcija traži od novog Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije da se konačno, nakon četiri godine, donese Akcijski plan za provedbu Strategije prilagodbe… više »

ŠTRAPARIJADA

Poslali Plenkoviću pravno tumačenje

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Unatoč višestrukim prijavama i nedavnom prosvjedu ispred Državnog inspektorata, protekloga vikenda održana je još jedna štraparijada, na imanju lokalnog OPG-a u… više »

GLASAJ!

Glasaj 9. lipnja za bolju zaštitu životinja

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Uoči europskih parlamentarnih izbora 9. lipnja, udruga Prijatelji životinja, ujedno članica međunarodne organizacije Eurogroup for Animals, uputila je dopise svim kandidatima za Europski… više »

VEGESAJAM

Ovaj tjedan najveci dosad 13. VegeSajam

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenit će i zamirisati zagrebački Europski trg u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do 21 sat. Brojni izlagači predstavit će svoje u potpunosti biljne… više »

SAVJETI

Čišće gorivo grije ocean

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Pravila Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za borbu protiv onečišćenja mora prisilila su brodare da smanje sadržaj sumpora u gorivu s 3,5 posto na 0,5 posto, zahvaljujući… više »

EHHH...

Kasni financiranje za borbu protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Godine 2009. razvijene zemlje obećale su da će od 2020. godišnje transferirati 100 milijardi dolara siromašnijim nacijama koje muče troškovi povezani sa sve većim… više »

EH, DA...

Usporen prijelaz na obnovljive izvore energije

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Do kraja prošle godine samo je 13 zemalja - uključujući Sjedinjene Države, Indiju i Kinu - provelo politike o obnovljivim izvorima energije koje pokrivaju zgrade, industriju, promet i… više »

EH, DA...

Primitivan je onaj koji ima psa na lancu

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Značenje riječi primitivan opisuje se kao kulturna i civilizacijska nedoraslost te manjak građanske kulture. Prijatelji životinja poručuju da držanje pasa na lancu znači upravo to. Smatraju… više »

DAJTE VIŠE!

Inspekcijo, zaštiti konje, a ne zlostavljače!

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Povodom najave prve štraparijade na Lonjskom polju u Mužilovčici na imanju lokalnog OPG-a, Prijatelji životinja uputili su prijavu Državnom inspektoratu tražeći da ne… više »

IZBORI

Izbori i klimatske promjene

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Više od 50 zemalja, a koje čine polovicu svjetskog stanovništva, izlazi ove godine na izbore, uz visoku razinu političke neizvjesnosti u mnogim najvećim svjetskim… više »

STVARNO?

Kako je žohar osvojio planetu

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Najveći broj ljudi smatra da su žohari odvratne. Usprkos tome, njihove sposobnosti su impresivne. Izuzetno su brzi, mogu da se spljošte ako žele proći kroz neki prorez, noge su im tako… više »

UPS!

Stiže nam sezona uragana

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Sezona uragana u Atlantskom oceanu obično počinje oko 1. lipnja i traje do kraja studenoga, a ova pred nama, mogla bi biti jedna od rekordnih sezona za uragane. "Postoji 85 šanse da će… više »

HMMM...

Zašto ekstremne vremenske prilike haraju svijetom?

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Poplave i toplinski valovi širom Afrike, poplave u južnom Brazilu, suša u Amazoniji i ekstremne vrućine u cijeloj Aziji: vijesti su ove godine pune… više »

HMM ;)

Je li Europa spremna za sanaciju prirodnih katastrofa?!

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Kada Svjetska banka objavljuje izvještaje o pojedinim dijelovima svijeta, jedan je obično dovoljan. Ranije ovog tjedna, Svjetska banka u suradnji s Europskom Komisijom objavila je… više »

skrolaj na vrh