« Kazalište
objavljeno prije 15 dana i 20 sati
KAZALIŠTE

Praizvedba predstave "Baska" u KNAP-u

Naslov dječje duo drame Baska, novotvorenica je skovana od pojmova bajka i basna. Radi se o ekološkoj i duhovnoj priči koja imaginira što bi se moglo dogoditi čovjeku ako dobije moć razgovora s biljkama i životinjama

Baska
Baska (Arhiva)
Više o

KNAP

,

trupa OvoOnO

,

predstava Baska

Baska je predstava za djecu i odrasle (od 7 do 107 godina) bazirana na komediji karaktera, slapsticku i komediji situacije, a praizvedba će se održati u srijedu, 12. lipnja u Kazalištu Knap s početkom u 18:00. Predstava je nastala je prema tekstu Maria Mihaljevića, u režiji Dražena Krešića, a igraju Jakov Zovko i Nika Ivančić. Svečana premijera održat će se u rujnu u Centru Gervais u Opatiji. Produkcije snage udružili su Trupa OVoONO i Festival Opatija.

Naslov dječje duo drame Baska, novotvorenica je skovana od pojmova bajka i basna. Radi se o ekološkoj i duhovnoj priči koja imaginira što bi se moglo dogoditi čovjeku ako dobije moć razgovora s biljkama i životinjama. Iskustvo ga vodi kroz pojedinačne i slučajne susrete, poput mede u šumi nakon što mu se probuši guma na automobilu, i neke društvene, zajedničke, poput posjeta cirkusu ili zoološkom vrtu. Osim životinja svoje misli s njim podijele i biljke, a nenadana super-moć glavnom junaku zadaje malo više problema nego što bi se to na prvi pogled moglo učiniti (predstava nosi podnaslov „poema s puno problema") pojasnio je redatelj, Dražen Krešić.

Možda ste već čuli za nestašnu Trupu OvoOno, možda ste i pogledali njezino prvo Ono, predstavu Ubu Ovo Ono koja svakom izvedbom oduševljava publiku, a sad je vrijeme da pogledate i Ovo. Naša mala trupa zna da je za kazalište najmanje potrebno dvoje, ali što je više ljudi, to je uvijek bolje. Zato u svakom novom podvigu sklapa nova prijateljstva, a ovaj put to radi zajedno s Festivalom Opatija, koji godinama radi na obogaćivanju kulturno-umjetničkog života u Opatiji organizaciju kulturnih zbivanja.

Igraju: Jakov Zovko Nika Ivančić
Autor teksta: Mario Mihaljević
Redatelj: Dražen Krešić
Dramaturginja: Katarina Krešić
Skladatelj: Branimir Mihaljević
Koreografkinja: Melisa Beqaj
Scenograf: Luka Matić
Kostimografkinja: Ana Aleksandra Buković
Oblikovatelj svjetla: Martin Šatović
Oblikovatelj tona: Dino Brazzoduro
Izvršna producentica: Zrinka Bačić
Autor vizualnog identiteta: Ivan Stanišić
Odnosi s javnošću: Ana Suntešić
Fotografkinja: Mia Cvitković
Produkcija: Festival Opatija i Trupa OvoOno
Hvala: Ernie Gigante DeškovićIvan Simon i Teatar &TD

Praizvedba: 12. 6. 2024. u Kazalištu KNAP (Zagreb)
Premijera: 28. 9. 2024. u Centru Gervais (Opatija)

Predstava je nastala u suradnji s Kazalištem KNAP i uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu i međunarodnu suradnju Grada Zagreba i Zaklade „Kultura nova".

07.06.2024. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh