2 začina za bolji metabolizam
Neki začini, poput cimeta i kajenskog papra, ne samo da su bogati antioksidansima i protuupalnim spojevima, već posjeduju i jedinstvena svojstva koja mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma
Metabolizam koji dobro funkcionira neophodan je za održavanje zdrave tjelesne težine i razine energije.
Različiti čimbenici utječu na brzinu metabolizma, uključujući dob, spol, genetiku i tjelesnu aktivnost, ali prehrana je aspekt koji se može kontrolirati. Određena hrana i začini mogu imati termogena svojstva koja prirodno pospješuju metabolizam, povećavajući sposobnost tijela da sagorijeva kalorije i učinkovitije koristi masti.
Začini se stoljećima koriste ne samo zbog svog okusa, već i zbog svojih ljekovitih svojstava. Suvremena istraživanja podupiru ideju da određeni začini mogu igrati ključnu ulogu u metaboličkom zdravlju.
Neki začini, poput cimeta i kajenskog papra, ne samo da su bogati antioksidansima i protuupalnim spojevima, već posjeduju i jedinstvena svojstva koja mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma. Liječnica dr. Sarah Bonza otkrila je još dva takva začina.
Đumbir - "Jedan od začina za koji je utvrđeno da ima pozitivan učinak na metabolizam jest đumbir", kaže dr. Bonza za SheFinds. Đumbir sadrži gingerol, bioaktivni spoj s termogenim svojstvima koji može ubrzati metabolizam i potaknuti razgradnju masti. Osim toga, đumbir doprinosi zdravoj probavi te može smanjiti nadutost i nelagodu. Dodavanjem đumbira, primjerice, u zobenu kašu, možemo uživati u okusu dok spojevi u začinu istovremeno pospješuju metabolizam i doprinose mršavljenju.
Kurkuma - kurkuma je poznata po svojim protuupalnim svojstvima, ali ima i metaboličke prednosti. "Kurkuma ima spoj koji se zove kurkumin i ima protuupalna svojstva. Kurkumin također potencijalno može pomoći u regulaciji inzulinske rezistencije i sastavu masnog tkiva u tijelu, što je važno za metabolizam", napominje dr. Bonza. Uključivanje kurkume u naše obroke može poboljšati okus i pomoći u regulaciji metabolizma.
Znači, uvrstite ih u svoju prehranu, što da vam kažemo...
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar