Ekosfera nema prethodne stranice
MOLIM?!

Europa odustaje od zelenih politika?!

objavljeno prije 17 sati i 40 minuta

Od kada smo dobili rezultate izbora za Europski parlament, mediji diljem Unije masovno su se raspisali o tome kako će ovaj saziv unazaditi Europski zeleni plan. I moguće da hoće, barem… više »

STRAVA!

Inspekcija odgovorna što se pas zadavio

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Krajem ožujka Hrvatsku je šokirala vijest da poznati splitski psihijatar na skrivenoj lokaciji u Splitu drži i zlostavlja više od 60 pasa i dva vuka radi borbi pasa. Početkom… više »

EH, DA...

Ovako bi prikupili milijarde bez ometanja trgovine

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Sve je veći konsenzus o potrebi za nekom vrstom globalnog poreza na bogatstvo, a Brazil, koji će sljedeće godine biti domaćin klimatskog summita COP-a, oduševljeno ga podržava. U… više »

UPS!

Prošlo ljeto bilo je najtoplije u posljednjih 2000 godina

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Znanstvenici su ranije objavili da je 2023. globalno bila najtoplija godina od početka mjerenja 1850. godine, ali studija u časopisu Nature ukazuje na to da su klimatske promjene uzrokovane… više »

HMMM...

Hvatanje i skladištenje ugljika je ključno?

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Najveći zagovornici tehnologije hvatanja i skladištenja ugljika - uglavnom industrija fosilnih goriva - ističu kako ovdje govorimo o tehnologiji koja može isisati 36 milijardi… više »

SAVJETI

Humboldtovi pingvini izumiru

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Znanstvenici su prošle godine istražili dva otoka uz čileansku obalu i detektirali 842 parova pingvina u procesu razmnožavanja ili gnijezda. Ove godine su pronašli samo jedan… više »

HMMM...

Agrosolari - viša pitanja nego odgovora

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Agrosolari su solarne ploče koje se postavljaju na poljoprivredna zemljišta ili pored usjeva. Sunčevu energiju pretvaraju u struju, koja se zatim koristi u poljoprivrednoj djelatnosti.… više »

COOL

Dabrovi su se vratili... i rade probleme

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Stanovnici uz potok Koprivnica, koji teče kroz sam grad, već neko vrijeme negoduju zbog šteta koje im po vrtovima i dvorištima uzrokuje dabar. Njegova dužina može doseći do… više »

SAVJETI

Koliko su ljudi opasni za Zemlju?

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

"Čovječanstvo je samo jedna mala mrlja na radaru. Ali poput meteora koji je zbrisao dinosaure, imamo ogroman utjecaj. U slučaju klime, mi nismo dinosauri. Mi smo meteor. Ne samo da smo u… više »

GREENPEACE

Greenpeace opet upozorava ribare

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Kako bi se suprotstavili ovoj "oceanskoj krizi", organizacija za obranu okoliša poziva države da ratificiraju Ugovor o zaštiti otvorenog mora i morske biološke… više »

UPS!

Zagađena voda kao glavni problem

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

"To znači da se ta voda ne može piti izravno, bez oklijevanja, već se mora prokuhati", objašnjava Sussane Benz s Instituta za tehnologiju u njemačkom Karlsruheu.  … više »

STVARNO?

WWF i Valamar zajedno s hrvatskim ribarima štite Jadransko more

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i Valamar, predstavili su postignuća zajedničke inicijative za očuvanje Jadranskog mora i poticanje održivog ribarstva koja je započela u… više »

COOL

13. VegeSajam u tijeku

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenio je i zamirisao zagrebački Europski trg. Brojni izlagači danas do 21 sat predstavljat će svoje u potpunosti biljne prehrambene proizvode… više »

SAVJETI

Kako treba paziti na zemlju?

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Intenzivna, monokulturna poljoprivreda "ključni je pokretač globalnog gubitka bioraznolikosti" počinju Cozim-Melges, Ripoll-Bosch i Veen u tekstu "Farming practices… više »

EH, DA...

Svjetski dan zaštite okoliša bio je jučer

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Zelena akcija traži od novog Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije da se konačno, nakon četiri godine, donese Akcijski plan za provedbu Strategije prilagodbe… više »

skrolaj na vrh