Biznis
MDA..

Loša plaća, teški uvjeti rada

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Za otprilike dva tjedna sve opet kreće po starom. Trgovci će šarenim ponudama i (navodno) povoljnim artiklima pokušati privući kupce. Takozvani „Cyber-Week" je uvod u… više »

ANALIZA

Kako će trenutni sukobi na Bliskom Istoku utjecati na tržište

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

U učestalo promjenjivom svijetu globalne geopolitike, financijska se tržišta pokazuju nevjerojatno otpornim na turbulencije. No, tijekom posljednjih četrdesetak godina, burze su… više »

ODLIČNO!

Inicijativa Nestlé Needs Youth za podršku mladima slavi deset godina uspjeha

objavljeno prije 10 mjeseci

Najveća prehrambena kompanija na svijetu 14. studenog je obilježila deset uspješnih godina postojanja inicijative čiji je cilj doprinijeti poboljšanju zapošljivosti i… više »

OPREZNO...

Zapadni Balkan ranjiv na kibernetičke napade

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

U srpnju 2022. sve službene stranice javne uprave u Albaniji kao i stranice albanske vlade danima su bile nedostupne. Nekoliko dana kasnije slično se dogodilo i u Crnoj Gori.Napada je… više »

GIG

Gig ekonomija - sadašnjost i budućnost

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model… više »

BRAVO

U ZICER-u predstavljen CroCube

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

CroCube, prvi satelit sastavljen i registriran u Hrvatskoj svečano je u petak predstavljen u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER-u. Satelit je predstavljen u društvu Hrvoja… više »

DA?

EU i Ukrajina: veliko obećanje

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Europska komisija dala je jednoj „vrlo velikoj zemlji istočne Europe jedno vrlo veliko obećanje - obećanje da će možda u skorije vrijeme postati članica EU-a", komentira njemački… više »

STVARNO?

Volja za proširenjem je tu

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

"Teoretski, uvjeti za proširenje ne mogu biti povoljniji. A sada imamo i novac u rukama", izjavila je von Cramon, podsjećajući da je predsjednica Europske komisije, Ursula von der… više »

EVO IH!

Nova generacija ZICER-ovih startup akceleratora

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Vodeći hrvatski startup hub ZICER danas je predstavio timove osmog ciklusa akceleracijskog programa Startup Factory i prve generacije Global Growth programa. Za razvoj najboljih startupova… više »

BIZNIS

Treća sezona Uplift akademije

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

U prve dvije sezone Uplift akademije 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku stjecati znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje, a od 6. studenog,… više »

UPRAVO TAKO!

Kibernetička sigurnost je investicija, a ne trošak

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

U ponedjejak je u Algebra Spark Spaceu održana konferencija Zakon i red u digitalnom prostoru: Što nam donose novi zakoni o kibernetičkoj sigurnosti na temu transpozicije nove NIS2… više »

BIZNIS

HONOR se vraća!

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, HONOR se u trećem tromjesečju 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom… više »

FONDOVI

InterCapital predstavio prvi novčani fond

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

InterCapital Asset Management (ICAM), vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, predstavio je svoj novi fond - InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF. Riječ je o… više »

EH, DA...

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnika

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući… više »

COOL

Veliki uspjeh domaćih developera

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

IT tvrtka Q još jednom je ostvarila veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske. Ovog puta Q je ostvario suradnju s poznatim britanskim medijem The Sun i to na poboljšanju… više »

skrolaj na vrh