« Biznis
objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana
COOL

Veliki uspjeh domaćih developera

IT tvrtka Q ostvarila veliki uspjeh - partnerstvo s britanskim medijem The Sun

We are Q
We are Q (Arhiva)
Više o

The Sun

,

tvrtka Q

IT tvrtka Q još jednom je ostvarila veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske. Ovog puta Q je ostvario suradnju s poznatim britanskim medijem The Sun i to na poboljšanju korisničkog iskustva njegovih čitatelja.

Za svjetski poznati medij Q radi na razvijanju primarnih funkcionalnosti web portala, održavanju platforme i mobilnih aplikacija. Sva digitalna rješenja bitno će poboljšati iskustvo čitatelja i cijelu digitalnu prezentaciju medija. The Sun je poznata britanska tiskovina koja je javnosti poznata još od 1964. godine. Radi se o vodećem britanskom medijskom brendu koji kroz svoja print i digitalna izdanja mjesečno dopire do 31,1 milijun ljudi.

Za nas je ovo veliki izazov jer radimo na zaista velikoj i značajnoj platformi. Sve što radimo utječe na milijune ljudi koji čitaju The Sun i koriste njihove softverske pakete. Kompleksnost ovog projekta pomaže nam da rastemo jer učimo puno novih stvari koje ćemo moći primjenjivati u budućnosti", komentirao je Hrvoje Gorajščan, CTO Q-a.

Glavninu posla čini razvoj i implementacija korisničkih računa na kojima čitatelji upravljaju s postavkama i pretplatama. Osim toga, radi se na poboljšanju korisničkog iskustva kroz cjelovitu optimizaciju programa i novi UX dizajn. Uz to, sama platforma dobit će newsletter, a već je implementiran help hub za korisnike koji trebaju pomoć prilikom korištenja.

"The Sun i njegovi čitatelji, zahvaljujući ovoj suradnji, dobit će najnaprednija i najmodernija rješenja u digitalnom izdavaštvu. Radujemo se optimiziranom korisničkom iskustvu nakon suradnje s Q timom", komentirala je Catherine Liggins, Head of Delivery u The Sun-u.

Q je na tržištu još od 2013. godine kad su ga pokrenuli prijatelji Filip Ljubić, Dalibor Jurgec i Vedran Tolić. Nalazi se u Zagrebu i trenutno posluje na preko 20 tržišta diljem svijeta. Prema ocjeni vodeće svjetske agencije za rangiranje IT kompanija, Clutcha, ova domaća tvrtka svrstana je među najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.

28.10.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh