Biznis nema prethodne stranice
OPASNO

Trgovinski rat EU i Kine

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Iako se trgovinska razmjena Kine i Europske unije polagano smanjuje, hladni trgovinski rat se, čini se, zahuktava. Usprkos očiglednim prednostima uvoza jeftine kineske robe poput solarnih… više »

HMM ;)

Hoće li The Eras Tour popraviti gospodarsku sliku Europske Unije?

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Taylor Swift, globalna pop senzacija, već godinama dominira glazbenom industrijom, a svojim mega turnejama podiže buru. Njezina The Eras Tour najveća je turneja svih vremena po gotovo svim… više »

COOL

Hrvatski inovatori dobili priliku za rješavanje europskih zdravstvenih izazova

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Mreža EIT Health, koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), pokrenula je novi program InnoStars Connect. Napravila je to u… više »

EU IZBORI

HDZ, SDP, Domovinski pokret i Možemo u EU parlamentu

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Plenković, prvi na listi HDZ-a, osvojio je 101.721 glas ili 39,73 posto glasača te stranke. Biljana Borzan, prva na SDP-ovoj listi dobila je 83.551 glasova ili 43,50 posto, dok… više »

IZBORI ZA EU

Birališta su otvorena, krenite!

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Danas su izbori za Europski parlament. Nešto više od 3,7 milijuna birača odlučit će kojih će ih 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina predstavljati u Europskom parlamentu.… više »

OSVRT

B2Run i ove godine oduševio Rijeku

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Gat Karoline Riječke je, u četvrtak 6.6., bio mjesto okupljanja poslovnih ljudi iz 130 kompanija iz Rijeke i okolice, a 1536 sudionika rekordan je broj sudionika u Rijeci od osnutka ovog… više »

EU IZBORI

Europska unija bira

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Roberta Metsola, kršćansko-demokratska predsjednica Europskog parlamenta s Malte, obišla je posljednjih mjeseci svih 27 zemalja članica Europske unije sa sloganom… više »

BOLT

Bolt i kućni ljubimci

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Nakon što je Bolt, vodeći pružatelj usluge prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj, lansirala posebnu kategoriju "Bolt Pet", vlasnici kućnih ljubimaca u Zagrebu od danas mogu zatražiti vožnju… više »

OSVRT

JUICEFAST – velika rast B2B segmenta

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Juicefast je inovativna tvrtka koja se ističe u proizvodnji i distribuciji zdravih sokova i obroka. Osnovana s misijom promicanja zdravijeg načina života, Juicefast je postao poznat po svojim… više »

HMMM...

STARTmetar: Tko ide u EU Parlament

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

STARTmetar 2024. 04. LIPANJ 2024. - samo 7 lista u utrci za mandate HDZ 5 MANDATA, SDP 3, MOŽEMO, DP, IDS/LIBERALI I PRAVO I PRAVDA 1 - BLIZU MANDATA I MOST 9 MANDATA JE SIGURNO - ZA 3… više »

ODLIČNO

GEBERIT - sanitarna oprema za vrtiće i škole

objavljeno prije 13 dana i 3 sata

Asortiman kupaonske linije Geberit Bambini uključuje WC školjke i umivaonike za djecu te ostale proizvode koji su posebno prilagođeni potrebama mlađih uzrasta i djeci starijih uzrasta… više »

STVARNO?

Kraj nedodirljivosti hrvatskog PDV-a?

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Porezno-politička tematika baš i nije neka atraktivna medijska „roba", ali hrvatski slučaj može se smatrati izuzetkom, bar u okviru EU-a. Fiskalni sustav u Republici… više »

STVARNO?

Na pomolu turistička godina rekorda

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Za Silke Schmidt iz Frankfurta putovanja su postala glavni prioritet. Uskrs, ljeto, jesen i zima: za četiri putovanja na odmor s obitelji ona će ove godine odvojiti oko 15.000 eura. I nije… više »

STVARNO?

EU sve manje troši plin

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Europska komisija objavila je plan REPowerEU 2022. godine, nekoliko mjeseci nakon što su ruske postrojbe ušle u Ukrajinu, propisavši članicama dobrovoljno smanjenje… više »

COOL

AI hackathon na DUMP Days konferenciji

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Daytona, hrvatski startup i predvodnik programiranja u cloudu, organizira veliki AI hackathon 24. i 25. svibnja na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, u sklopu… više »

skrolaj na vrh