« Biznis
objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan
COOL

AI hackathon na DUMP Days konferenciji

Daytona, hrvatski startup, organizira AI hackathon 24. i 25. svibnja, u sklopu tehnološke konferencije DUMP Days na FESB-u i u suradnji s Digitalnom Dalmacijom

AI hackathon
AI hackathon (Arhiva)
Više o

AI hackathon

Daytona, hrvatski startup i predvodnik programiranja u cloudu, organizira veliki AI hackathon 24. i 25. svibnja na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, u sklopu tehnološke konferencije DUMP Days i u suradnji s Digitalnom Dalmacijom. Sudionici će koristiti tehnike umjetne inteligencije (AI) kako bi razvili nova rješenja za unapređivanje i ubrzavanje razvoja softvera, dok će oni najbolji osvojiti i vrijedne nagrade.

Hackathoni su natjecanja u programiranju u kojima natjecatelji moraju u kratko vrijeme isporučiti softversko rješenje, a Daytonino natjecanje usmjereno je na korištenje umjetne inteligencije.

''Sudionici hackathona će koristiti niz AI rješenja za stvaranje novih alata, a sve ovisi o njihovim vještinama i kreativnosti. Cilj natjecanja je naglasiti potencijal umjetne inteligencije u poboljšavanju programerske produktivnosti, pisanja koda, te iskustva izrade softvera. AI revolucija tek je u začetku stoga nam je želja okupiti što više mladih natjecatelja koji će testirati svoje znanje, upoznati nove ljude te se priključiti valu koji će oblikovati budućnost tehnologije'' - najavio je hackathon Ivan Burazin, osnivač i izvršni direktor Daytone.

Natjecanje na hackathonu je besplatno, potrebno je samo ispuniti prijavnicu.

Testiranje AI vještina i vrijedne nagrade

Sudionici će koristiti tehnike umjetne inteligencije poput Retrieval-Augmented Generation (RAG), obrade prirodnog jezika i strojnog učenja kako bi razvili pametne sustave poput upravljanja repozitorijem koda, automatskog dokumentiranja i komentiranja, automatizacije koda putem AI-a te automatske konfiguracije i rješavanja pogrešaka.

Ova AI rješenja mogu značajno unaprijediti efikasnost i produktivnost timova, smanjujući vrijeme potrebno za svakodnevne zadatke i povećavajući točnost te pouzdanost rezultata. Također, mogu pomoći u otkrivanju i rješavanju problema u ranim fazama razvoja, čime se smanjuju troškovi i vrijeme razvoja.

Najbolja rješenja osvojit će nagrade koje će im značajno pomoći u njihovom budućem radu s AI tehnologijom. Prva nagrada je nVidia RTX 4090, moćna grafička kartica vrijedna više od 2000 eura. Nagrade za drugo i treće mjesto su također grafičke kartice pogodne za eksperimentiranje s umjetnom inteligencijom, nVidia RTX 3060 i nVidia GTX 1650.

Uz natjecateljski dio, sve sudionike očekuju i besplatna osvježenja te dovoljno prilika za networking i druženje s drugim natjecateljima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na https://go.daytona.io/hackathon najkasnije 24. svibnja.

21.05.2024. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh