Biznis nema prethodne stranice
BIZNIS

Europljani se boje umjetne inteligencije

objavljeno prije 14 sati

Nešto manje od polovine ispitanika, njih 46 posto, očekuje da će umjetna inteligencija smanjiti broj radnih mjesta, pokazalo je istraživanje Allianz Researcha. Samo trećina njih… više »

ALI KRATKO...

Tesla odgađa lansiranje robotaksija

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Tesla nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentarom. Dionica Tesle zabilježile su u četvrtak pad cijene na Wall Streetu za osam posto, na 241,03 dolara, prekinuvši 11-dnevni… više »

MLJAC

Koje sladolede biraju Zagreb, Split i Rijeka?

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Treća nedjelja u srpnju rezervirana je za omiljenu ljetnu poslasticu, slavi se Svjetski dan sladoleda. Wolt, vodeća platforma za dostavu u Hrvatskoj, objavio je koji su najpopularniji okusi i… više »

COOL

Wolt i Vindija zajedno

objavljeno prije 6 dana i 11 sati

Wolt Zagreb i Vindija, jedna od vodećih hrvatskih prehrambenih tvrtki, udružili su snage kako bi korisnicima pružili još širi izbor proizvoda. Od trećeg kvartala ove godine,… više »

ODLIČNO

Globalna utrka u generativnoj AI

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

Organizacije diljem svijeta entuzijastično koriste i investiraju u generativnu umjetnu inteligenciju (GenAI). No, koje regije i zemlje predvode u njenom korištenju? Prema rezultatima… više »

HMM ;)

Igra prijestolja na bruxelleski način

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

"Igra prijestolja" u EU-u - tako mnogi pregovarači trenutno nazivaju borbu za vlast za idućih pet godina. Ovih dana ta borba doživljava svoj vrhunac. Novokonstituirani… više »

INVESTICIJE

Ulaganje u industriju električnih vozila

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

Industrija električnih vozila (EV) doživljava rapidan rast zahvaljujući tehnološkom napretku i povećanoj svijesti o ekološkim problemima. Električna vozila smanjuju emisiju… više »

EHHH...

Porastao broj stanovnika EU

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Negativan prirodan prirast nadoknađen je pozitivnim migratornim tokovima, kaže Eurostat. Rast populacije se, osim pojačanoj imigraciji nakon završetka pandemije, može pripisati i… više »

EH, DA...

Turizam: patnje lokalnog stanovništva

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

U više europskih odredišta, mjesta koja su itekako popularna među turistima, lokalno stanovništvo prosvjeduje. U Veneciji su neki od njih proteklih godina u znak protesta… više »

PROBLEMI?

Falcon 9 prizemljen za neko vrijeme

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Oko sat vremena nakon što je Falcon 9 lansiran iz baze svemirskih snaga Vandenberg u Kaliforniji u četvrtak navečer, pogonski sustav drugog stupnja rakete nije se uspio ponovno… više »

OPA!

Električni automobili se prodaju kao ludi

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

U lipnju je širom svijeta prodano 1,4 milijuna električnih i plug-in hibridnih vozila, za 13 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, izračunali su u Rho… više »

NARAVNO

Venecija naplaćuje turistima jednodnevne izlete

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Venecija namjerava uzeti u obzir potražnju te udvostručiti dosadašnju cijenu s pet na deset eura u vrijeme osobite posjećenosti talijanskog grada na jadranskoj obali, rekao je za… više »

UPS!

Ljetna sezona u kaosu

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Dok ljetna sezona dostiže svoj vrhunac, putnici i turisti koji se oslanjaju na zagrebački autobusni kolodvor suočavaju se s ozbiljnim problemima zbog nedavnog hakerskog napada na… više »

COOL

Od sindroma uljeza do neizvjesnosti, to je realnost startup tvrtki u zdravstvu

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

EIT Health, koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nedavno je naručila istraživanje o izazovima s kojima se suočavaju… više »

BRAVO

Fonoa treću godinu za redom u Top 100

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Domaća tvrtka Fonoa prva je na svijetu razvila potpuno integriran sustav za oporezivanje globalnih transakcija, a među korisnicima njihovih usluga su brojne globalne digitalne platforme poput… više »

skrolaj na vrh