« Glazba
objavljeno prije 2 sata i 10 minuta
NAJAVE

Crnilo nad Močvarom ovaj četvrtak: stižu UADA i Metuzalem

Nakon pet godina u Močvari ponovo zasvirati američki blackeri UADA, a njima će se na pozornici pridružiti zagrebački doom/death metal bend Metuzalem

UADA & Metuzalem
UADA & Metuzalem (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

UADA

,

Metuzalem

Svi ljubitelji crnog metala i dooma dolaze na svoje u četvrtak, 25. srpnja. Tom će prilikom nakon pet godina u Močvari ponovo zasvirati američki blackeri UADA, a njima će se na pozornici pridružiti zagrebački doom/death metal bend Metuzalem! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 21 euro mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34). Na ulazu će koštati 25 eura.

SATNICA:
20:00 Vrata
21:00 Metuzalem
21:50 UADA

"Pozdrav svima, radujemo se najaviti nadolazeći koncert s Uadom u Močvari ovim putem, te ujedno zahvaliti momcima iz Hangtimea na ljubaznom pozivu i tome što su prepoznali našu strast prema metalu. Publici ćemo predstaviti prvi album INFRA, gotovo u cijelosti te odsvirati dvije nove pjesme koje spremamo za iduće izdanje. Sviramo, po našoj viziji, staroškolski death-doom inspiriran europskim bendovima s početka 90-ih, kao što su Bolt Thrower, Pestilence, Asphyx, My Dying Bride, Cathedral itd, ali i dobrim dijelom američkim veteranima kao što su rani Incantation i Immolation. Naglasak u našoj glazbi stavljamo na atmosferu i "zle terce" te relativno inteligentnu liriku. Pokušavamo se kloniti tropa žanra kao što su kuke, crijeva i kopanje očiju, ili gluposti o vragu. Također, bježimo od paverkorda i trudimo se riffove učiniti zanimljivijima zbog čega često dobijemo komentare u kojima se spominju recimo Virus ili Gorguts, iako mi to iskreno ne vidimo. Posebno nam je drago što ćemo svirati s UADOM jer nije nam pretjerano stalo da sviramo što više koncerata, već da oni budu na razini i u društvu kvalitetnih bendova. Publika će biti u prilici kupiti majice i cedeove ako im se naša glazba svidi. Nakon koncerta s UADOM planiramo ove godine odsvirati možda još jedan prije nego se posvetimo snimanju drugog albuma "The Moribund Empire" (kako zasad stvari stoje) i to je to. Hvala svima na supportu. METAL!" izjavili su momci iz Metuzalema ususret koncertu.

Hrvatski crni metalioni već su dobro upoznali UADU kojoj će ovo biti treći nastup u Močvari. Cijela priča počinje 2014. u Portlandu, a prema njihovim riječima ime benda znači "uklet" na latinskom. Njihov zvuk može se svrstati u ladicu melodičnog blacka, stilski na više načina blisko bendovima kao što su Mgla, Gaerea, Groza... Jake Superchi, osnivač benda, kao utjecaje navodi Dissection, Danzig, ali ima tu i prstohvat NWoBHM-a, grungea i gothica. Dosad su izdali četiri studijska albuma: Devoid of Light (2016), Cult of a Dying Sun (2018.), Djinn (2020.) i najaktualniji Crepuscule Natura iz prošle godine koji će promovirati ovom prilikom.

Metuzalem je zagrebački death/doom metal bend koji nastaje na inicijativu ljubitelja žanra kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva među članovima koji su svirali po brojnim hrvatskim bendovima. Već u svojoj prvoj godini postojanja Metuzalem snima full length album "Infra" gdje postavlja jasan stilski smjer i kreativni put kojim namjeravaju kročiti. Razvratne i zle harmonije, potmula pogrebna sporina suprotstavljena oštrim death metal rifovima i povremenim blastovima jamče dekrepitnu, oporu atmosferu i nadasve truo vonj grobine.

Vrlo žestoki kraj srpnja u Hangtimeovoj kuhinji obilježit će još koncerti Cradle of Filtha u Tvornici kulture (27. srpnja) te Suffocationa uz domaće momke Porazium u Močvari (29. srpnja).

23.07.2024. 12:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh