« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
INOVACIJA

Toyota Yaris Hybrid-R - monstrum od 420 KS

Koncept hibrida sa 420 KS koji električnu energiju za pogon dva elektromotora sprema u super kondenzatoru, a ne u baterijama

Global Race Engine je novost u hibridnom pogonu
Global Race Engine je novost u hibridnom pogonu (Automania)
Više o

hibridni motori

,

sajam automobila u Frankfurtu

,

Toyota Yaris Hybrid-R

,

koncept

Otkrivamo detalje koncepta Toyota Yaris Hybrid-R koji će premijerno biti pokazan na IAA autosalonu u Frankfurtu u rujnu 2013. Toyota Yaris Hybrid-R izveden je na osnovi standardnog Yarisa sa troje vrata.

Toyota Yaris Hybrid R koncept ima hibridan pogon koji se sastoji od 1,6 litarskog benzinskog motora (Global Race Engine) i dva snažna elektromotora, što sve zajedno pruža 'inteligentan' električni  pogon na četiri kotača.

Prednje kotače pokreće četverocilindrični 1,6 litarski turbo motor s izravnim ubrizgavanjem goriva najveće snage 300 KS. Ovaj benzinski motor je posebno razvijen od strane sportskog odjela Toyota Motorsport GmbH (TMG) prema pravilima Međunarodne automobilske federacije (FIA) kako bi se Global Race Engine mogao koristiti u raznim disciplinama autosporta.

Straga, svaki kotač zasebno pokreće elektromotor snage 60 KS - isti kao kod Yaris Hibrida. Zajedno, hibridni pogonski sustav razvija ukupnu snagu od 420 KS.

Više detalja pročitajte na portalu Automania.hr

27.08.2013. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh