« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
EHHH...

Kako noćni zalogaji utječu na organizam

Hrana se ne probavlja pravilno, ne apsorbira se u dijelove tankog crijeva, a u debelom crijevu je izložena patogenoj mikroflori, što dovodi do stvaranja toksina

Jede vam se noću?
Jede vam se noću? (Arhiva)
Više o

hrana

,

noć

,

obroci

Jedete navečer? Štoviše, jedete i po noći - jedete prije nego što krenete u krevet, pojedete nešto usred noći ako se probudite? Nije to baš dobro za vas...

Naime, noću po pravilu osoba spava, tijelo se odmara i odjednom vam u želudac padne goveđi odrezak s pomfritom i salata. Crijeva koja skoro spavaju pokušavaju najbolje što mogu, ali, nažalost, nisu u stanju nositi se s takvom količinom hrane.

Hrana se ne probavlja pravilno, ne apsorbira se u dijelove tankog crijeva, a u debelom crijevu je izložena patogenoj mikroflori, što dovodi do stvaranja toksina.

Tijelo pati, opće zdravlje se pogoršava. Štoviše, višak ugljikohidrata noću dovodi do velikog oslobađanja inzulina, poremećena je preraspodjela šećera u jetri i masnom tkivu, a masnoća se taloži u tijelu.

Kako spriječiti noćno prejedanje?

Jedite uravnotežene obroke tijekom dana, otprilike pet puta.

Pratite raznolikost prehrane i količinu proteina, masti i ugljikohidrata, makro i mikroelemenata koje unosite.

Pronađite alternativni način rješavanja stresa - večernje šetnje, sport, joga, gledanje serija (bez štetnih zalogaja), itd.

06.02.2022. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.02.2022. 23:03
    Deblja se puno nikad iza 8.jest
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh