« Clubbing
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
TOF 2015

Goldie stiže na Tuborg Open Fair 2015

Uz stalan rad u glazbi, vizualnim umjetnostima, te doktorat iz umjetnosti i društvenih znanosti, Goldie je jedna od najutjecajnijih osoba koja živi u vrijeme kraljice Elizabete.

Sprema se opako partijanje
Sprema se opako partijanje (TOF)
Više o

Tuborg Open Fair

,

Goldie

,

TOF 2015

Veliki proljetni tulum Tuborg Open Fair na rasporedu je u petak, 22. svibnja u paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma, a lineup ujedinjuje drum n bass, hip hop i podršku jakih domaćih bass imena. Premijerno u Zagreb dolazi legendarni tvorac drum'n'bassa Goldie, gostuje i beogradski hip-hop trojac Bad Copy, hrvatski otac Outlook festivala Mmmeniga, live drum'n'bass projekt Drumroll kao i domaćini Chew the Fat! Croatia. Tuborg Open Fair je i zagrebački launch party Outlook festivala na kojem će Goldie nastupiti kao headliner.

Tuborg Open Fair ujedinjuje klupsko iskustvo, live elektronsku glazbu i kultna imena scene u jednodnevnom događaju, s odličnim lineupom i tehničkom produkcijom pomiče granice clubbinga, a ovo izdanje ubraja se u najbolje događaje sezone. Događaj predstavlja svjetske trendove te dokazuje da Zagreb može stajati uz bok najboljim svjetskim party metropolama.

Premijerno u Zagreb dolazi tvorac drum'n'bassa Goldie. Od početaka kao graffiti umjetnik, preko utjecaja hip-hopa i junglea, Goldie je transformirao britanski undergorund zvuk i utjecao na rađanje drum'n'bassa. Od stvari "Terminator" koja je označila revoluciju u breakbeatu, preko osnivanja kultne drum'n'bass etikete Metalheadz, Goldiev rad je 1995. obilježio album "Timeless" koji označava prijelomni trenutak u rađanju drum'n'bassa. Album je spojio slojevite melodije s bassom, jungleom te simfonijskim melodijama i ženskim vokalima, a proglašen je jednim od top 50 albuma elektronske glazbe.

Goldie je poznat i po ulogama u filmovima kao što su "Snatch" ili "James Bond / The World is Not Enough", a uz stalan rad u glazbi, vizualnim umjetnostima, te doktorat iz umjetnosti i društvenih znanosti, Goldie je jedna od najutjecajnijih osoba koja živi u vrijeme kraljice Elizabete. Kameleon koji uspješno spaja sve sfere umjetnosti nastupit će na ovogodišnjem Outlook festivalu, a Tuborg Open Fair je prilika doživjeti zašto je Goldie s više od 20 godina na sceni i 3 milijuna prodanih ploča kralj drum'n'bassa. Njegov nastup začinit će MC LowQui koji surađuje i s imenima kao što su Andy C, DJ Marky, Black Sun Empire ili pak Skream.
Goldie - Inner City Life

Tuborg Open Fair nakon više od godine dana pauze od nastupanja u Zagrebu na Velesajam dovodi i beogradsku hip-hop atrakciju Bad Copy koju čine nerijetko kontroverzni trojac Sky Wikluh, Timbe i Ajs Nigrutin, ujedno i tvorci jednih od najhumorističnijih rima s ovih prostora. Njihov rad je pomogao popularizaciji hip-hopa u Srbiji, ali su i veliki utjecaj imali na domaće izvođače i scenu. Iza sebe imaju četiri albuma - "Orbod mebej", "Sve sami hedovi", "Najgori do sada" i "Krigle", a novi materijal bi trebao izaći do kraja godine. Trojac je iza sebe ostavio i značajan broj suradnji s istaknutim balkanskim hip-hoperima poput Marčela, Ede Maajke i Beogradskog sindikata. Sada već kultni album "Krigle", na kojem se nalazi veliki regionalni hit "Esi mi dobar", samo je jedna stavka iz cjelokupne karijere koju obilježavaju rap himne "Uno Due Tre", "Možeš Ti To", "Bad Copy Zoor" ili pak "Idemo Odma" i "Ljubav ili pivo".

 

Nastupa i Mmmeniga, poznatiji kao Vedran Meniga, koji je jedna od središnjih figura hrvatske glazbene scene te osoba iza Outlook festivala i vlasnik Pozitivnog ritma koji je domaćin svim događajima na lokaciji Fort Punta Christo u Puli. Drumroll je live drum'n'bass projekt bubnjara Janka Novoselića (Kozmodrum, Strobelyx, TBF, Tobogan) te na synthevima Bogumila Kulage poznatijeg i kao Theron Tourett (ABOP, Sinestet). Drumroll će predstaviti kako zvuči drum'n'bass uživo uz set bubnjeva i širok dijapazon synth zvukova. Najistaknutiji zagrebački klupski program, Chew The Fat! CRO, i ovim događajem nastavlja seriju sjajnih gostovanja. Nakon što su doveli Sigmu, dvostruke vlasnike #1 UK Top 40 hita, te ove zime bili domaćini Tuborg Open Fair izdanja koji je ugostio Frictiona, CTF! Cro i ovoga puta diže ljestvicu. Rezidenti programa Yesh i DMT, uz podršku MC Tone Tuora i vj -polygona na vizualima, osigurat će masni bass i dokazati zašto su referentna točka za bass glazbu u regiji te redoviti izvođači Outlook festivala.
CTF! Cro video

ULAZNICE

Ulaznice za Tuborg Open Fair su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, a 65 na dan događaja.

15.05.2015. 12:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh