« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
FESTIVAL

T-Mobile INmusic – kako je bilo drugi dan

Drugi je dan pružio publici puno više energičnih i dojmljivih nastupa na svim pozornicama

Furiozni Dubioza kolektiv
Furiozni Dubioza kolektiv (Metro)
Više o

Nick Cave

,

Elemental

,

Dubioza kolektiv

,

T-Mobile INmusic

,

Grinderman

,

Cypress Hill

,

TV on the Radio

Pogreške s prvog dana uspješno su ispravljene, tako da je zvuk bio dobro složen na sva tri stagea, a već je početak Luke Belanija dao naslutiti da će drugi dan biti bolji. Mladi križevački kantautor potvrdio je svoj status najzanimljivijeg mladog izvođača, a publika je znala cijeniti dobar nastup.

Već je rana večer donijela dvoboj glavnog i World stagea, jer su se preklopili Elemental i Dubioza kolektiv. Pola sata razlike u početku u početku je natrpao publiku ispred Elementala, no Dubioza je snagom i uvjerljivošću ipak povukla većinu posjetitelja. Žestoki ritmovi i žestoke rime, uz uobičajeno zabavnu konferansu između pjesama rasplesale su publiku.

Nakon Dubioze bilo je lako nastaviti, pogotovo ako ste Cypress Hill i zalažete se za legalizaciju marihuane, a prepuna livada ispred pozornice tresla se u ritmu starih i novih hitova dugovječnih hip hopera iz Los Angelesa.

Istovremeno su na World Stageu krenuli bruklinški TV on the Radio, otevši respektabilan broj posjetitelja, a ni metalci iz Mastodona na Hidden stageu nisu svirali samo za najžešće fanove. Iako je drugi dan nudio naizgled manje zvučne nastupe, publike je bilo barem jednako kao i prvoga dana, a atmosfera je bila neusporedivo bolja.

Ovogodišnji festival zatvorio je Nick Cave i njegov Grinderman, nastupom koji je oduševio publiku snagom miksa punka i bluesa, nadmašivši Jamiroquai reakcijama posjetitelja. Sve u svemu, šesto izdanje najvećeg festivala ovog ljeta nije razočaralo, uz manje zamjerke na neke organizacijske propuste.

 

23.06.2011. 11:01:46
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh