« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Zašto trebamo ići spavati na vrijeme

Gubljenje noći nije dobro ni u mladim danima, kad se lako oporavljamo od toga, a s godinama to postaje sve teže i opasnije

Zdrav san - lijepo lice :)
Zdrav san - lijepo lice :) (Arhiva)
Više o

energija

,

spavanje

,

ljepota

,

san

,

snovi

,

zdrav san

Zdrav san blagotvoran je iz više razloga, a treba naglasiti važnost odlaska na spavanje na vrijeme. Naime, san je najvažniji za proizvodnju energije, jer samo ako odspavate dovoljno bit ćete svježi i odmorni ujutro, a loša noć znači mučan dan u kojem ćete se stalno osjećati iscrpljeno i dekoncentrirano.

>> Mitovi o spavanju koje treba razbiti >>

Ništa manje važan nije učinak sna na ljepotu - ne kaže se bez razloga "beauty sleep". Dobar san čuva kožu od starenja, sprječava prijevremenu pojavu bora i daje vremena koži da se oporavi od dana, kao i cijelom tijelu.

>> Zdrav san nas pomlađuje >>

Uz sve to, nedostatak sna uzrokuje debljanje jer se tijekom dana u tijelu stvara više masnih naslaga kako bi se nadoknadila energija koju niste uspjeli dobiti tijekom noći.

>> Premalo sna može voditi u pretilost >>

Od ključne je važnosti svakoga dana ići na počinak i ustajati se u isto vrijeme, kako ne biste poremetili unutarnji sat. 

Ne zaboravite, san se ne može nadoknaditi vikendom, kad biste se trebali dizati isto kao i radnim danima, uz moguće odstupanje od jednog sata.

>> Zdrav san se ne može nadoknaditi >>

26.06.2014. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh