« Žene
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAN

Zdrav san se ne može nadoknaditi

Sve je više žena u ovoj ludi trci za životom prisiljeno spavati sve kraće, a pritom se služe "trikovima" koji su navodno bezopasni ... e pa nisu!

Nema načina za nadoknađivanje sna
Nema načina za nadoknađivanje sna (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

san

,

zdrav san

,

duljina sna

,

nadoknađivanje sna

Sve više ljudi okreće se novim, vrlo štetnim navikama zbog ubrzanog tempa života, a jedna od najopasnijih raširila se među ženama - uskraćivanje sna, tako da u Velikoj Britaniji svaka treća žena spava tek četiri sata tijekom noći

Uz to koriste se razni "trikovi" koji bi trebali osigurati da se ujutro osjećate odmorno kao da ste spavali cijelu noć, pa se jede riba s niskim razinama žive ili plodovi mora za večeru, isključuju se električni uređaji dva sata prije spavanja i uzima krilovo ulje. 

Ipak, sve to jednostavno nije moguće. Da, to što se jede je u redu, još je bolje što se ekrani gase dva sata prije lijeganja u krevet, no četiri sata svake noći je nezdravo i vrlo brzo počinje pokazivati svoje loše strane.

Drastično je povećan rizik za dobivanje više vrsta karcinoma, dijabetesa, srčanih bolesti i rizik od prerane smrti, tako da o takvim "trikovima" ne treba slušati svakoga tko vam ih želi preporučiti.

Zdrav san je sedam do osam sati tijekom noći, potrebno je lijegati i buditi se u isto vrijeme svakoga dana, vikend ili radni dan i da, ugasiti ekrane barem sat vremena prije spavanja.

23.05.2014. 21:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh