Život
NOVA NADA

Uskoro ćemo moći uzgajati vlastite organe

objavljeno prije 14 godina

Ovo dostignuće također otvara mogućnosti da će se organi za transplantaciju jednom izrađivati prema potrebi. Prva laboratorijski uzgojena jetra mogla bi se koristiti u bolnicama za 5 godina,… više »

KAO ZEMLJA

Mars je nekad prekrivao golemi ocean

objavljeno prije 14 godina

Golemi ocean prekrivao je trećinu površine Marsa prije 3,5 milijarda godina, po istraživanju koje je u nedjelju objavljeno u znanstvenom časopisu Nature Geoscience. Dvojica istraživača… više »

JOŠ MALO

Turistički letovi u svemir počinju 2015.

objavljeno prije 14 godina

"Britanskoj svemirskoj agenciji trenutno najvažniji plan je početak turističkih letova u svemir. Lossiemouth bi bio idealan zbog toga što posjeduje ogromnu pistu, kazao je Will… više »

OPREZ POŽELJAN

Najčešće mete hackera

objavljeno prije 14 godina

1. Automobil - vozila poput Mercedesa S550 koriste ćelijsku poveznicu pomoću koje otključavate auto na daljinski. Chrysler Grand Caravan ima Wi-Fi vezu s internetom. David Perry, stručnjak za… više »

ISPRIKE, RAZLOZI

Zašto vam uskraćuje seks?

objavljeno prije 14 godina

Za muškarce posebno, ovo je vrlo važan dio radi kojeg se obvezuju svojoj partnerici. No postoje slučajevi kada partnerica uvjetuje ili odbija seksualni odnos. Nekim ženama je to… više »

FASCINANTNO

7 svjetskih čuda u svemiru

objavljeno prije 14 godina

Koje bi lokacije posjetili kad bi putovanja u svemir bila najnormalnija stvar na svijetu? Američki autor Ron Miller postavio si je upravo to pitanje i krenuo u potragu za 'svjetskim čudima'… više »

AUKCIJA

Prodaje se najveća zlatna kovanica na svijetu

objavljeno prije 14 godina

Najveća zlatna kovanica na svijetu - teška stotinu kilograma i s 53 centimetra u promjeru, naći će se na dražbi 25. lipnja u Beču, objavila je aukcijska kuća Dorotheum. "Novčić"… više »

DEUTSCHE WELLE

Studij po Bolonji - kako spojiti učenje i posao?

objavljeno prije 14 godina

Prvostupanjski studij po novom, bolonjskom sustavu visokoškolskog obrazovanja, vrlo je intenzivan. Puna satnica ostavlja malo vremena za bilo što izvan studijskih aktivnosti.… više »

JEDINSTVENA ULAZNICA

Turisti Dubrovačkom karticom mogu razgledati cijeli grad

objavljeno prije 14 godina

U svim kulturnim ustanovama u vlasništvu grada Dubrovnika i svim informacijskim uredima Turističke zajednice grada od danas se može kupiti "Dubrovačka kartica", jedinstvena ulaznica… više »

SECOND HAND

Stvari koje ne bismo trebali kupovati rabljene

objavljeno prije 14 godina

Second hand odjeća i predmeti mogu biti odlična prilika za uštedu, pogotovo u nestabilnim, kriznim vremenima. Časopis U.S. News u novom broju donosi popis predmeta na kojima ipak ne… više »

LOFAR

Pušten u rad najveći radio teleskop u svijetu

objavljeno prije 14 godina

LOFAR (Low Frequency Array) teleskop je tehnološki napredan i inovativan radioteleskop koji ima mogućnost detektirati zračenje niskovalnih radiofrekvencija (od 10 do 250 MHz). Teleskop… više »

VELIKI RAZMJERI

Depresija će uskoro biti glavni zdravstveni problem

objavljeno prije 14 godina

Međutim, razlog nije u jačanju imuniteta svjetske populacije, već u tome što će navedene bolesti preteći depresija. Uz depresiju na vrhu će biti i njoj slični psihički poremećaji. To… više »

DRAGOCJENA TEKUĆINA

Čaj bi mogao biti eliksir za dug život

objavljeno prije 14 godina

Prema pisanju magazina "Journal od American Medical Association", ljubitelji čaja imaju manje šanse da obole od bilo koje vrste kardiovaskularnih bolesti. Postoje jasni dokazi da je… više »

ŽIVOT PIŠE DRAME

Sestre se susrele nakon 68 godina

objavljeno prije 14 godina

Araxa Sniderits (88) rekla je za agenciju dpa da se sastala sa svojom sestrom Susannom ovoga tjedna u Ukrajini. Sussana je krenula u potragu za svojom sestrom uz pomoć ruske televizijske… više »

EMOCIONALNA POVEZANOST

Može li žena oprostiti prijevaru?

objavljeno prije 14 godina

Drugim rječima, seks na jednu noć je jedna stvar i s vremenom žena može oprostiti prijevaru, no duža emocionalna povezanost je drugačija. Jer ono što žena ne može oprostiti, jest… više »

skrolaj na vrh