« Život
objavljeno prije 14 godina
EMOCIONALNA POVEZANOST

Može li žena oprostiti prijevaru?

Razlog zbog kojeg je to mnogim ženama tako teško nije samo seks, već emocionalna povezanost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

prevara

,

muškarci

,

emocije

Drugim rječima, seks na jednu noć je jedna stvar i s vremenom žena može oprostiti prijevaru, no duža emocionalna povezanost je drugačija. Jer ono što žena ne može oprostiti, jest ugrožavanje njezine emocionalne sigurnosti.

Zanimljivo, kad je u pitanju razvod, većina muškaraca navest će kao razlog prijevaru, dok će žene navesti nerazumno ponašanje. Muškarci ne mogu podnijeti ideju da drugi muškarac polaže pravo na tijelo njegove žene, dok žene ne mogu podnijeti kada druga žena krade emocije njezinog muškarca.

>> Zašto muškarci nikad ne mogu oprostiti ženinu prijevaru?

Ono što ju smeta jest poklanjanje pažnje drugoj ženi. Pažnja i povezanost je to što žena doista želi, čak i ako je u braku duže vrijeme. Dužina veze i trajanje prijevare ono je što igra ulogu. "Ako mi može lagati direktno u lice, dan za danom, mjesecima, za što je još sposoban?", klasično je pitanje u tom slučaju.

>> Žene više varaju, ali i bolje lažu

No zašto žene mogu oprostiti seksualnu prijevaru, a muškarci ne? Radi se o tome, da su u evolucijskom smislu, građeni drugačije. Muškarci instiktivno žele raširiti svoje sjeme koliko god je to moguće, kako bi osigurali nastavak loze i gena, dok je ženi cilj zaštita njezine djece. Ili slikovito rečeno, ženu se ne tiče toliko što muškarac radi sve dok kući donese hranu. No ako provodi vrijeme ispred pećine druge žene, skupljajući bobice, egzistencija njezine djece je ugrožena.

>> 8 razloga zbog kojih muškarci varaju

Za žene, ljubav nije samo stvar romantike. Ona je vezajući proces kojim muškarca drži na svojoj strani, pa i u neku ruku, pitanje preživljavanja.

12.06.2010. 09:50:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh