Život
PROTIV PRIRODE

Indijka drži titulu najstarije majke s trojčekima

objavljeno prije 14 godina

Bhateri Devi koja prije nije imala djece, rodila je dva dječaka i curicu, koji su trenutno pod kontrolom jer su rođeni s ispodprosječnom težinom. Devi je primila tretman umjetne oplodnje u… više »

IMAJTE NA UMU

Mali savjeti za veliku uštedu energije u kriznim vremenima

objavljeno prije 14 godina

1. Vanjsku jedinicu klima uređaja po mogućnosti montirajte na sjeverni dio kuće ili tamo gdje je zaklonjena od direktnog sunčevog zračenja te gdje je osigurana dobra cirkulacija zraka, kako… više »

dijete ra?unalo
SAVJET PSIHOLOGA

Djeci mlađoj od 9 godina zabraniti uporabu računala

objavljeno prije 14 godina

Vodeći britanski psiholog dr. Aric Sigman savjetuje svim školama da zabrane djeci mlađoj od devet godina uporabu računala jer im ona štetno djeluju na mozak, prenosi londonski… više »

salata povr?e
PREDNOSTI I NEDOSTATCI

Prehrana CRONista - produljuje li zaista život?

objavljeno prije 14 godina

Ima ih tek tri tisuće. Jedu uglavnom povrće i razne biljke. Ratuju s kalorijama. Ne diraju slatko. Ne znaju što je to velik trbuh. Idu na izuzetno duge šetnje. Pored svega toga,… više »

VIZUALNI POTICAJ

Utječu li uopće feromoni na ljude?

objavljeno prije 14 godina

Feromoni su kemijske tvari koje, u vrlo malim količinama, izlučuju sve životinje, od insekata do sisavaca, a koje uzrokuju određeno ponašanje drugih jedinki. Izlučuju li ih i ljudi?… više »

BEZ DIJETE

Glad - 5 savjeta kako je ukloniti

objavljeno prije 14 godina

Na ono što pojedemo i koliko jedemo utječe mnogo više faktora nego što smo mislili - televizija, vrijeme, prijatelji ili obitelj, a  hoćemo li biti gladni u velikom… više »

HCL

Pratite uživo najveći gamerski sajam godine

objavljeno prije 14 godina

Svake godine razvojni timovi i izdavači video igara, sastanu se u Los Angelesu kako bi prikazali po prvi puta nove igre na kojima su radili, nove detalje o već poznatim igrama te razne… više »

TIP 2

Pasivno pušenje povećava rizik od dijabetesa

objavljeno prije 14 godina

Njemački centar za dijabetes i Centar Helmholtz proveli su istraživanje koje je pokazalo da pasivno pušenje može povećati rizik oboljenja od opasnog dijabetesa tipa 2. Znanstvenici su… više »

RIJETKO STANJE

Rođena mačka s dva lica

objavljeno prije 14 godina

Mačka je rođena prošlu srijedu te je odvedena veterinaru, jer je majka nije htjela hraniti. Svako lice zasebno je, što znači da životinja ima dva nosa, dva usta i četiri oka.… više »

ZAJEDNO SMO JAČI

Drogba i Zidane snimili spot protiv siromaštva

objavljeno prije 14 godina

Dvije nogometne superzvijezde, aktualni kapetan reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba i bivši francuski kapetan Zinedine Zidane snimili su televizijski spot kako bi pomogli u… više »

MAŠTOVITO

Seks položaji inspirirani Svjetskim nogometnim prvenstvom

objavljeno prije 14 godina

Barovi i restorani bit će prepuni navijača koji će bodriti svoju nacionalnu reprezentaciju, a po prvi put nakon dugo vremena, svjetska pažnja bit će fokusirana na Afriku radi nečeg drugog… više »

WS8

Vrijeme je da pokrenete web biznis

objavljeno prije 14 godina

Što je to web biznis (eng. web business) ili e-poslovanje ili web poslovanje? Prema načelima nove ekonomije, web biznis uključuje višestruke prodajne kanale, stjecanje novih… više »

NEPOZNATI UZROCI

Djeca budućnosti bit će seksualno aktivna

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici su otkrili da je prosječna dob kada počinje razvoj grudi 9 godina i 10 mjeseci, skoro godinu dana ranije nego što je pokazivala posljednja studija provedena 1991.… više »

NOVA NADA

Uskoro ćemo moći uzgajati vlastite organe

objavljeno prije 14 godina

Ovo dostignuće također otvara mogućnosti da će se organi za transplantaciju jednom izrađivati prema potrebi. Prva laboratorijski uzgojena jetra mogla bi se koristiti u bolnicama za 5 godina,… više »

KAO ZEMLJA

Mars je nekad prekrivao golemi ocean

objavljeno prije 14 godina

Golemi ocean prekrivao je trećinu površine Marsa prije 3,5 milijarda godina, po istraživanju koje je u nedjelju objavljeno u znanstvenom časopisu Nature Geoscience. Dvojica istraživača… više »

skrolaj na vrh