Život
DAME, OPREZ

Tajni znakovi koji pokazuju da vam laže

objavljeno prije 14 godina

Pogleda gore pa lijevo - Sljedeći put kad ga budete pitali neko "škakljivo" pitanje ili vam on želi nešto objasniti, obratite pažnju na to u kojem pravcu pritom gleda. Ako mu se… više »

DRUGA STRANA MEDALJE

Samoubojstva u Foxconnu, glavnom Appleovom dobavljaču

objavljeno prije 14 godina

Najmanje 16 ljudi iz Foxconna je pokušalo samoubojstvo, a 12 ih je završilo sa smrtnim posljedicama. Iz kompanije koja sastavlja iPhone, iPad i iPod za Apple, te radi s… više »

COOL LISTA

10 tehnoloških proizvoda koji će vam promijeniti život

objavljeno prije 14 godina

Izbor je baziran na kvaliteti radije nego na faktorima kao što su prodaja ili cijena. Glavni urednik magazina Fraser Macdonald objašnjava: "Naša Cool lista ne donosi… više »

PLACEBO EFEKT?

Kava vas ne razbuđuje, sve je u vašem umu

objavljeno prije 14 godina

No, stimulacijski efekti kofeina mogla bi biti puka iluzija, kažu znanstvenici. Naime, oni koji piju mnogo kave mogu se osjećati poletnije nakon prve šalice, no to je vjerojatno zato… više »

PRAVI POLOŽAJ

Tri super savjeta za pravilno držanje

objavljeno prije 14 godina

Dobro i pravilno držanje tijela izuzetno je važno za naše zdravlje - loše držanje može dovesti do bolova i ozbiljnih zdravstvenih problema, zato je važno znati kako ga… više »

aston martin db 5 james bond

Kupite Bondov Aston Martin sa strojnicom i bacačem čavala

objavljeno prije 14 godina

"Aston Martin", koji je vozio Sean Connery u filmovima o Jamesu Bondu "Goldfinger" (1964.) i "Operacija Grom" (1965.), prodat će se na dražbi koja će se u listopadu održati u Londonu, zajedno… više »

dijete roditelj cigareta pu
RODITELJSKA (NE)PAŽNJA

Poljupci pušača mogu ubiti djecu

objavljeno prije 14 godina

Jedan od vodećih stručnjaka za zdravlje djece, profesor Robert Booy, upozorio je da poljubac s osobama koje su pušači može biti vrlo opasan. Booy, koji radi pri Nacionalnom centru za… više »

ŠPAGETI VESTERN

Recenzija igre Red Dead Redemption

objavljeno prije 14 godina

Davne 2004. Rockstar Games je napravio i izdao igru imena *Red Dead Revolver*, pucačinu iz trećeg lica smještenu u Divlji zapad krajem 19. stoljeća. Igra je polučila solidan uspjeh te… više »

TEŠKO BREME

Dječak kornjača napokon se riješio "oklopa"

objavljeno prije 14 godina

8-godišnji Maimaiti Hali podvrgnuo se dvosatnoj operaciji kako bi s leđa uklonio veliku mutiranu izraslinu. ˝Rečeno nam je da operacija nije moguća dok je bio mlađi pa smo čekali. U… više »

STRAŠNO

Petogodišnji ovisnik o cigaretama poslan na odvikavanje

objavljeno prije 14 godina

Snimke male djece koja puše kao najveći odrasli pušači šokirale su svijet. Petogodišnji dječak iz Indonezije, koji cigarete svakodnevno puši već dvije… više »

ZBOGOM!

Tehnologije koje odumiru, iako ih svakodnevno koristimo

objavljeno prije 14 godina

Svojedobno smo mislili da navedene tehnologije nikad neće otići iz naših života. Danas smo se već polako okrenuli alternativnim i novijim mogućnostima. Kao što je walkman… više »

NADZVUČNI REKORD

Što to ide 7200 km/h?

objavljeno prije 14 godina

X-51A Waverider je započeo let koji je trajao 3 minute s bombardera B-52. Letjelica koristi kisik koji kroz motor prolazi nadzvučnim brzinama kako bi se zapalilo hidrogensko gorivo. Ova vrsta… više »

KONTROLIRAJTE SE

Kasni obroci ozbiljno štete zubima

objavljeno prije 14 godina

Danski znanstvenici okrivljuju promjene u slini, koje tijekom noći nema dovoljno u ustima. Naime, slina je bitna kod uklanjanja ostataka hrane iz usne šupljine. U suradnji s američkim… više »

ZDRAVLJE U ŠALICI

Čaj smanjuje rizik od raka jajnika

objavljeno prije 14 godina

Istraživanje Instituta za medicinska istraživanja u australskom Queenslandu pokazalo je da čaj smanjuje rizik od razvoja raka jajnika. Naime, kako kaže voditeljica studije dr. Christina… više »

CRNE BROJKE

Od raka je 2008. godine umrlo 7,6 milijuna ljudi

objavljeno prije 14 godina

Od raka je 2008. u svijetu umrlo 7,6 milijuna ljudi, najviše u zemljama u razvoju, prema istraživanju Međunarodnog centra za istraživanje raka (CIRC) objavljenom u utorak. "U 2008.… više »

skrolaj na vrh