Žene nema sljedeće stranice

Sve više poslovnih žena bira posao majke - domaćice

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Kath Tsakalakis provela je sedamnaest godina radeći kao konzultant za tvrtku Bain & Company, živeći u zemljama poput Francuske i Grčke. Sad živi u San Franciscu kao majka-domaćica… više »

Muškarci u Hrvatskoj jednakiji od žena

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Hrvatska je po ravnopravnosti spolova na 46. mjestu u svijetu i u odnosu na prošlu godinu pala je za 30 mjesta, stoji u ovogodišnjem izvješću Svjetskog ekonomskog foruma… više »

Važno je biti 'Prva dama'

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

"Prva dama" termin je koji se koristi u SAD-u za suprugu predsjednika, a prva dama za svoj posao ne prima plaću i nema službenih obveza ali njezina uloga praktički nije ograničena:… više »

popularne tv serije

'Seks i grad' kriv za trudnoću tinejdžerica?

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Najnovije istraživanje pokazalo je da je puno više trudnica među tinejdžericama koje gledaju tv-serije u kojima dominiraju dijalozi o seksu, a takav im je i sadržaj, nego među onima… više »

studija

Trudnoća ne zaglupljuje žene

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Studija provedena u australskom Nacionalnom sveučilišnome centru za mentalno zdravlje pokazala je kako nema dokaza da trudnoća šteti ženinim spoznajnim sposobnostima.… više »

Stipendije za znanstvenice

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U Ministarstvu kulture predstavljen je i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri… više »

Bezopasan test zamjenjuje amniocentezu

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Novi prenatalni test za otkrivanje trisomije 21 manje je riskantan od amniocenteze, prema istraživanju vođenom u Sjedinjenim Državama i objavljenom u ponedjeljak. Za tu novu metodu… više »

PODMUKLA BOLEST

Karcinom dojke povezan s društvenim staležom

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Istraživanje o karcinomu dojke, provedeno u Engleskoj i Walesu na pacijenticama kojima je ta bolest dijagnosticirana između 1986. i 1999., pokazalo je da ona više ubija… više »

Nitko ne želi roditi dijete sa Downom

objavljeno prije 16 godina

Novo objavljena studija prenatalnog otkrivanja Downovog sindroma tvrdi da se 84 posto beba kojima se dijagnosticira Downov sindrom pobaci, objavio je portal plivazdravlje.hr. Studija također… više »

U Singapuru izmišljena sprava koja olakšava bolove pri porodu

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

U jednoj su singapurskoj bolnici uspjeli pronaći način koji bi ženama omogućio porod uz još manje boli nego do sada, prenosi Hina. U rodilištu singapurske Bolnice za žene i… više »

Borba za Ženu! ne smije stati

objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Svjetski mediji prošle su subote gotovo s podsmijehom prenijeli vijest kako je ekvadorska političarka María Soledad Vela predložila da se novim ustavom ženama zajamči pravo na… više »

Kalorije određuju spol djeteta

objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Stručnjaci s britanskog Sveučilišta Exeter istraživali su prehrambene navike trudnica i uspoređivali ih s podacima o spolu njihove djece. Pokazalo se da s količinom kalorija koje… više »

Kod žena teže ustanoviti udar

objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

Moždani udar kod žena se najčešće primijeti kasnije nego kod muškaraca, a uzrok tomu su različiti simptomi, izvijestili su znanstvenici iz njemačke Zaklade za borbu protiv… više »

Španjolska: Borba za ‘stvarne’ žene

objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

Modna industrija ne proizvodi odjeću koja odgovara realnim proporcijama današnjih žena. Istraživanje je pokazalo da četiri od deset žena ne mogu u trgovinama pronaći odjeću koja bi… više »

skrolaj na vrh