« Žene
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Kod žena teže ustanoviti udar

Uzrok kasnijem otkrivanju moždanog udara kod žena su različiti simptomi - žene se žale na mučninu, kratak dah i vrtoglavicu
Uzrok kasnijem otkrivanju moždanog udara kod žena su različiti simptomi - žene se žale na mučninu, kratak dah i vrtoglavicu
Više o

moždani udar

Moždani udar kod žena se najčešće primijeti kasnije nego kod muškaraca, a uzrok tomu su različiti simptomi, izvijestili su znanstvenici iz njemačke Zaklade za borbu protiv moždanog udara. Žene koje su netom preboljele moždani udar često se žale na mučninu, glavobolju, bol u udovima i u prsima, kratak dah i vrtoglavicu.

Uobičajeni simptomi kod muškaraca su iznenadne poteškoće u govoru, djelomičan gubitak vida ili paraliza jedne strane tijela. Znanstvenici ne znaju objasniti jesu li simptomi moždanog udara kod žena i muškaraca uistinu toliko različiti ili ih različiti spolovi drukčije percipiraju.

PrekasnoBudući da je moždani kod žena teže prepoznati, često budu prekasno hospitalizirane.Za žene su posljedice šokantne. Budući da je moždane udare kod žena teže prepoznati, često budu prekasno hospitalizirane, a posljedica je da i nakon tri mjeseca gotovo sve pacijentice koje su doživjele udar trebaju svakodnevnu pomoć, za razliku od muške populacije kod kojih pomoć treba njih 30 posto.  (METRO)

20.02.2008. 00:20:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh