« Žene
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
VELIKI PRITISAK

Žene se 252 puta tjedno loše osjećaju zbog svog izgleda

Anketa je pokazala da su žene konstantno zabrinute oko svojeg izgleda i starenja

Treba li uvijek savršeno izgledati?
Treba li uvijek savršeno izgledati? (Arhiva)
Više o

žene

,

briga

,

izgled

,

tijelo

,

nezadovoljstvo

Oko stotinjak žena zamoljeno je da sudjeluju u  eksperimentu putem kojeg bi se mjerilo koliko  puta osjećaju nezadovoljstvo zbog izgleda i starenja. Tijekom razdoblja od sedam dana, žene u dobi od 35 do 69 godina trebale su pritisnuti na tipku malog uređaja  svaki put kada bi se zabrinule oko lica, tijela ili izgleda generalno. U prosjeku su imale 36 negativnih misli tijekom dana.

˝Ovo je pokazalo koliko su zapravo žene opterećene brigama˝, izjavila je Sherrie Hewson, jedna od ispitanica. Sherrie, koja je imala facelifting prije 10 godina, kliknula je 1400 puta tijekom sedam dana, no priznala je kako je mislila da će biti više. Svake tri minute imala je negativnu misao o sebi.

˝Kada se pogledam u ogledalo pomislim kako ne poznajem tu osobu. Najgore je ujutro. No kako nanosim šminku sve manje klikam, da bi potpuno prestala kada je proces gotov˝, objašnjava Sherrie.

Studiju su provele instruktorica fitnesa Irene Estry i psihologinja Emma Kenny kako bi vidjele koliko društvo opterećeno izgledom stvara pritisak na žene da ostanu mladolike.

27.09.2012. 18:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh