« Žene
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
OTKRIVENA MISTERIJA

Zašto se žene debljaju nakon udaje?

Pitanje je časti za mladenku da izgleda najbolje na dan svojeg vjenčanja. No jednom kada se prsten nađe na ruci, stvari se mogu drastično promijeniti

Skoro četvrtina žena udeblja se nakon vjenčanja
Skoro četvrtina žena udeblja se nakon vjenčanja (Deviant Art)
Više o

žene

,

brak

,

debljanje

22 posto žena dobije na težini samo godinu dana nakon vjenčanja, navodi nova studija, s prosjekom debljanja od 9,5 kg. Jedna od pet žena koje su dobile na težini završile bi u svađama sa svojim partnerima zbog ekstra kilograma. Više od polovice ispitanih izjavilo je kako više ne brinu o svom izgledu nakon vjenčanja. 42 posto priznalo je kako se nakon udaje previše opustilo, a 22 posto kako više ne osjećaju potrebu da impresioniraju partnera.

Studija provedena na 3000 udanih žena otkrila je kako više od trećine nalazi kompliciranim održavanje zdrave prehrane tijekom prve godine braka jer nemaju motivaciju u obliku vjenčanja ili medenog mjeseca. Skoro trećina novo udanih žena priznala je da manje vježba tijekom prvih par mjeseci braka nego inače.

Glasnogovornik kompanije Yakult koja je provela istraživanje objašnjava: ˝Mjesecima je priprema i dolazak u savršenu formu prije vjenčanja najvažnija stvar mladenkama. No mnogima briga za vlastiti izgled postane preteška kada uđu u novu rutinu i opuste se.˝

Mnoge žene koje su dobile višak kilograma ostanu razočarane nakon što uvide da ih brak ne spašava od kritika na njihov izgled. Unatoč tome što su tek ušli u brak, 19 posto muškaraca komentira težinu svojih supruga, dok više od polovice ispitanih tvrdi kako zbog takve situacije potiču supruge da nešto poduzmu. Oko 30 posto krenulo je na dijetu sa svojom boljom polovicom kako bi se međusobno ohrabrivali.

30.09.2012. 12:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh