Žene nema prethodne stranice
COOL

Zašto su menstrualne čašice vaš najbolji ljetni suputnik

objavljeno prije 3 sata i 6 minuta

Ljeto je napokon stiglo! Bez obzira volite li plivati ili se samo odmarati, nema boljeg odmora od onoga na plaži. No, ponekad menstruacija može poremetiti naše pomno zacrtane planove.… više »

ZANIMLJIVO

Duboko ispod kože: Lichen Sclerosus

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

Intimina donosi temu koja, iako često obavijena velom tajne, zaslužuje našu punu pozornost: lichen sclerosus. Intimina je posvećena podizanju svijesti o problemima intimnog zdravlja,… više »

TREBA ZNATI!

Što je menstrualna stigma i kako utječe na žene i djevojčice?

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Menstrualna stigma može zvučati kao nešto nepravedno, ali zapravo može imati ozbiljne posljedice. Budući da se može manifestirati na različite načine, od kojih mnogi dovode do smanjene… više »

UPS!

Što se ne smije raditi prije seksa?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Dakle, opet su tu priče koje su mit i mašta koje bi trebalo brzo ukloniti iz javnog prostora - naime, urolog David Kaufmann navodi kako je ideja da žene trebaju ići mokriti… više »

NARAVNO ;)

Vrijeme je da razbijemo mitove o ženskom intimnom zdravlju

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova. Intimina vjeruje da osnaživanje… više »

ZANIMLJIVO

Majčin dan i željezo: što im je zajedničko?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Željezo je mineral koji se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, ali se može uzimati i kao dodatak prehrani. Željezo je ključna komponenta hemoglobina, proteina koji se nalazi u crvenim… više »

SJAJNO

Moć zdrave prehrane

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Tegobe i stanja poput kroničnih upala, endometrioze i menstrualnih bolova pogađaju milijune žena diljem svijeta. I dok je ključna stvar pronaći medicinsko rješenje, često se ono nalazi… više »

ZNATE LI?

Zašto je kalcij važan za adolescentne žene

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Kosti su poput temeljnih stupova našeg tijela; trebali bismo ih njegovati i osigurati da imaju sve što im je potrebno da ostanu u top formi. Intimina se udružila s… više »

PROBLEMI?

Ženima je problem i manje alkohola

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Agencija UN-a sa sjedištem u Ženevi priopćila je da postoje dokazi da su muškarci, žene i manjinske skupine različito pogođeni štetama povezanima s alkoholom te da je… više »

EH, DA...

Žene i dalje zarađuju manje od muškaraca

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Dok se svijet priprema za obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena, prigodno je na trenutak zastati i razmotriti trenutačnu situaciju u pogledu plaća muškaraca i… više »

PROBLEMI...

Debljamo li se od policističnih jajnika?

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Policistični jajnici, odnosno sindrom policističnih jajnika česta je dijagnoza u žena, a usko je vezan uz pretilost. Ovaj poremećaj zahvaća spolni sustav, ali remeti i funkciju različitih… više »

STVARNO?

Žene i psihopatija: Razbijanje mitova i stvarnost

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Psihopatija je kompleksno psihijatrijsko stanje koje je dugo povezano s muškarcima, no istraživanja su sve češće pokazala da žene također mogu biti psihopati, iako u manjem… više »

SAVJETI

Kegelove vježbe za početnike

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Kegelove vježbe su vježbe fokusirane na mišiće zdjeličnog dna koji podupiru maternicu, crijeva i mokraćni mjehur. Kao i svaki drugi mišić u tijelu, mišiće zdjeličnog dna… više »

ZNATE LI?

Što je zdravi vaginalni mikrobiom?

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Jedan od najvažnijih sastavnih dijelova općeg zdravlja žene je vaginalno zdravlje. Intimina se udružila s dr. Susannom Unsworth kako bi dodatno objasnila što znači zdrav vaginalni… više »

BAŠ TAKO!

Prioriteti djevojaka generacije Z su psihičko zdravlje i samopouzdanje

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

U vrijeme kada je generacija Z postala središnji fokus za brojne brendove, postoji uobičajena percepcija da razumijemo kako ti mladi ljudi razmišljaju i što im je… više »

skrolaj na vrh