Zdravlje nema prethodne stranice
SAVJETI

Namirnica koja sprječava kognitivni pad kod žena

objavljeno prije 17 sati

Tek toliko da znate, žene imaju 71 posto šanse da dožive kognitivne poteškoće tijekom svog života. Blagi oblici kognitivnog pada uključuju zaboravljanje, poteškoće u… više »

HMMM...

Lijekovi protiv refluksa i demencija

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Starije odrasle osobe koje godinama koriste određene lijekove protiv žgaravice mogu imati povećani rizik od razvoja demencije, pokazuje nova studija. Studija, objavljena 9. kolovoza u… više »

ZANIMLJIVO

Znate li razliku između psihopata i sociopata?

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Razlike između psihopata i sociopata često izazivaju rasprave jer oba pojma opisuju osobe s antisocijalnim poremećajem ličnosti (ASPD). Iako dijele neke sličnosti, postoje ključne razlike u… više »

BRAVO

Kako HONOR pomaže ljudima s ALS-om

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Novi društveni izazov pod hashtagom #HONORtheChallenger privukao je globalnu pažnju, slaveći hrabrost osoba koje se suočavaju s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) i podižući… više »

SAVJETI

Muče li vas ljetne viroze?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ljetne viroze najčešće uzrokuju virusi iz skupine enterovirusa, rašireni su posvuda i otporni na visoke temperature. Zimske prehlade obično izazivaju rinovirusi, slabije… više »

UPS?

Treba li vam Ozempic za mršavljenje?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

U danskoj farmaceutskoj tvrtki Novo Nordisk mogu biti zadovoljni. Prošle godine im je dobit porasla za više od 50 posto, na približno 11 milijardi eura. Zadovoljni mogu biti i… više »

SAVJETI

Najvažnija je točna dijagnoza kad je demencija u pitanju

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Ako uočite da vaš partner, stari roditelj ili brat i sestra imaju probleme s pamćenjem i kratkoročnom memorijom možete se zabrinuti da je to znak rane demencije, no često zaboravljanje… više »

SAVJETI

Zašto ne bi trebali uvlačiti trbuh

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Tanak struk, ravan trbuh i savršeno tijelo ideali su modnog svijeta i društvenih mreža koji stvaraju potencijal za ponašanje i to kod svih dobnih… više »

SAVJETI

Trebali bi jesti lubenicu svaki dan

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Lubenica je slatka i osvježavajuća te predstavlja idealan obrok za opuštanje od vrućina. Kao i drugo voće i povrće, konzumiranje lubenice ima određeni utjecaj na tijelo, a… više »

RAČUNAJTE ;)

Koliko bi zapravo trebali imati kila?

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Predstavljamo vam neke formule koje pomažu u određivanju odgovarajuće težine za pojedinca. Formule za izračunavanje idealne težine Danas su dostupne različite formule za određivanje težine… više »

SAVJETI

Kako živjeti s visokim tlakom

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Oni koji znaju da imaju visok tlak mogu poduzeti tri koraka kako bi svoje stanje držali pod kontrolom i smanjili rizik od srčanih bolesti. 1. Vježbajte, izbjegavajte sol, nemojte… više »

SAVJETI

Mislite li da ste malo paranoični?

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Kako bi bolje shvatili zašto su neki ljudi skloni paranoji više od drugih, tim znanstvenika predvođenih psihijatrima sa Sveučilišta Yale su analizirali rezultate… više »

SAVJETI

Hodajte da vas ne bole leđa

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Redovite šetnje također su poboljšale kvalitetu života pacijenata, a vrijeme koje su dotad provodili na bolovanju gotovo se prepolovilo, kažu istraživači. Rezultati, objavljeni… više »

SAVJETI

Isprobajte tajlandsku masažu

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Tajlandska masaža ili popularno thai masaža je drevna terapijska praksa koja potječe iz Tajlanda, a danas je popularna diljem svijeta zbog svojih brojnih zdravstvenih prednosti. Ovaj vodič… više »

WOW

Gel za mamurluk - mislite li da to radi?

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Kada je riječ o prevenciji i liječenju mamurluka, postoje mnoge ideje nalik na alkemiju. Dosadašnja rješenja, koja nisu idealna, potaknula su istraživače na jednom od… više »

skrolaj na vrh