Svijet nema prethodne stranice
UPS!

Nedostatak vode na Mediteranu: rastuci problem

objavljeno prije 8 sati i 20 minuta

Regija Mediterana suočava se s ozbiljnim nedostatkom vode, problemom koji se s godinama sve više pogoršava zbog klimatskih promjena, rasta populacije i neodrživih praksi… više »

EHHH...

Koliko smo šume izgubili ove godine?

objavljeno prije 13 sati i 29 minuta

Premda smo već skoro pri kraju ciklusa do kada smo se obvezali sami sebi spasiti šume, "kolektivno, jedva da smo napravili trag u obuzdavanju krčenja", kažu iscrpljeni istraživači u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. listopada

objavljeno prije 21 sat i 19 minuta

Agripina Mlađa, sestra cara Kaligule, 54. godine otrovala je muža Klaudija, tadašnjeg rimskog cara, kako bi na njegovo mjesto sjeo njezin sin Neron koji je ujedno bio posljednji… više »

KATASTROFA

Psi mogli izgorjeti, nemaju kućice ni socijalizaciju

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Nakon što su 42 preostala psa, od 60-ak njih koje je splitski psihijatar Tomislav Pelivan držao zatočenima radi borbi pasa, premještena u privremeni smještaj u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. listopada

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Veliki kralj iz iranske dinastije Ahemenida, vojskovođa, zakonodavac i osnivač Perzijskog Carstva Kir Veliki, 539. godine pr.n.e. osvojio je drevni Babilon bez većeg otpora. Herodot… više »

STVARNO?

Nihon Hidankyo Nobel za mir

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Nihon Hidankyo, skupina Japanaca koji su preživjeli napad atomskom bombom na Hirošimu i Nagasaki, osvojila je ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir. "Ovaj masovni pokret… više »

WWF

Zaključci konferencije Izvještaj o stanju planeta 2024.

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

WWF je danas objavio Izvještaj o stanju planeta za 2024. godinu prema kojem je došlo do katastrofalnog prosječnog pada od 73% u populacijama promatranih divljih vrsta* u samo 50… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. listopada

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Na današnji dan 1945. nastavljen je Kineski građanski rat između vladajućeg Kuomintanga (Kineske nacionalističke partije) i Komunističke stranke (CPC) koji je izvorni počeo u travnju… više »

MLJAC

Danas je Dan biljnoga mesa

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Dan biljnoga mesa obilježava se svake godine 10. listopada s ciljem motivacije i inspiracije pojedinaca da biraju biljnu hranu i kada je riječ o mesnim jelima. Dan biljnoga mesa prilika je i… više »

WWF

Katastrofalni pad od 73% u populacijama divljih vrsta zabilježen u pola stoljeća

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Došlo je do katastrofalnog prosječnog pada od 73% u populacijama promatranih divljih vrsta* u samo 50 godina (1970.-2020.), prema WWF-ovom Izvještaju o stanju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. listopada

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Rijetko koja religija na svijetu nije pretrpjela raskol dvaju ili više pravaca koji vjeruju da na ispravan način tumače riječi svojih proroka, pa ni islam nije ostao pošteđen… više »

STRAŠNO

Strašne stvari na Pagu

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Prizori brojnih kokoši natrpanih u kaveze izazvali su burne reakcije gledatelja nedavnog televizijskog priloga o farmi „kokoši nesilica" s Paga, koja je… više »

WWF ADRIA

WWF predstavlja Izvještaj o stanju planeta u četvrtak u Laubi

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Trostruka planetarna kriza, klimatske promjene, gubitak biološke raznolikosti i ostale vrste zagađenja, guraju vrste i ekosustave preko ruba izdrživosti. Prijeti nam globalni kolaps… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. listopada

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Marija Tudor, peto i jedino preživjelo dijete Henrika VIII i Elizabete od Yorka udala se za 52-godišnjeg francuskog Kralja Luja XII koji iz prethodna dva braka nije dobio nasljednika.… više »

WWF

Kristijan Iličić postao ambasadorom WWF Adrije

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

WWF Adria slijedi primjer brojnih ureda ove svjetske organizacije za zaštitu prirode pa će se odsad u uglednom društvu WWF-ovih ambasadora naći naš najpoznatiji travel… više »

skrolaj na vrh