Svijet nema prethodne stranice
EHHH...

Tajfuni postaju sve razorniji

objavljeno prije 38 minuta

Dok je još jedan tajfun stigao do Japana, klimatski istraživači kažu da toplija mora osiguravaju dodatno "gorivo" za tropske oluje u Aziji, čineći ih opasnijima. Tajfun Gaemi zahvatio… više »

30. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 30. kolovoza

objavljeno prije 8 sati i 26 minuta

Na današnji dan 1974. dogodila se strašna željeznička nesreća u Zagrebu. U 22 sata i 40 minuta vlak Atena-Dortmund uletio je brzinom od 103 km/h u splet tračnica i skretnica na… više »

STVARNO?

Kako transformirati mediteranske gradove

objavljeno prije 16 sati i 27 minuta

Mediteranski gradovi mogu razviti inovativne inicijative i nove pristupe za prelazak na održivije i otpornije urbane poljoprivredno-prehrambene sustave. Zaključak je to UN-ove Organizacije za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Turcima Ludovik II. Jagelović, hrvatsko-ugarski… više »

ZEGEVEGE

Zanimljivi sugovornici na ZeGeVege festivalu

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju 6., 7. i 8. rujna 2024., kada će zagrebački Europski trg zašareniti i i zamirisati razni izlagači veganske hrane i kozmetike koja nije testirana… više »

HMMM...

Sava se zabrinjavajuće grije...

objavljeno prije 2 dana

Za razdoblje od 1948. do 2020. minimalna temperatura Save u Zagrebu iznosila je 2.29 Celzijeva stupnja, srednja 12.11 stupnjeva, a maksimalna 24.2 stupnja. Međutim, porast postaje uočljiv kad… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom… više »

NAPOKON

FAO se brine za Gazu

objavljeno prije 3 dana

Desetomjesečni sukob u Palestini "izazvao je kolaps lokalne proizvodnje hrane i lanaca vrijednosti poljoprivredno-prehrambene industrije, pridonoseći brzom pogoršanju sigurnosti hrane… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 8 sati

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

ZANIMLJIVO

Hoćemo li koristiti baterije na slanu vodu?

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Baterije na slanu vodu predstavljaju inovativan i ekološki prihvatljiv pristup pohrani energije, koji ima potencijal da transformira način na koji skladištimo i koristimo… više »

MEĐUNARODNI DAN

Danas je Međunarodni dan pasa

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Međunarodni dan pasa, koji se obilježava 26. kolovoza, poseban je dan posvećen najboljim prijateljima čovjeka. Ovaj dan slavi pse svih pasmina, veličina i dobi, prepoznajući njihovu važnu… više »

EH, DA...

Što nas muči kad su u pitanju klimatske promjene?

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova s kojima se čovječanstvo suočava u 21. stoljeću. Znanstvenici i stručnjaci diljem svijeta već desetljećima upozoravaju na ozbiljne posljedice… više »

HMMM...

Tko je krivično odgovoran za klimatske promjene?

objavljeno prije 4 dana

Međunarodni sud pravde utvrdit će do kraja iduće godine pravnu odgovornost država iz Pariškog sporazuma. Ujedinjeni narodi zatražili su prošle godine savjetodavno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

DA?

Plinovi koji zagrijavaju klimu se krijumčare u Europu

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Plinovi su hidrofluorougljici (HFC), niz kemikalija koje se uglavnom koriste za hlađenje u industriji i maloprodaji, koje ne oštećuju ozonski omotač kao druga zabranjena rashladna… više »

skrolaj na vrh