Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 26. listopada

objavljeno prije 1 sat i 30 minuta

Današnji dan pun je obljetnica vrijednih bilježenja, a čak su se dvije stvari koje trenutno određuju različite aspekte života gotovo jednako snažno dogodile iste godine. 1863. godine u… više »

STVARNO?

Skandal oko Krškog 2

objavljeno prije 17 sati i 40 minuta

Nakon razotkrivanja skandaloznog pokušaja slovenskih političkih stranaka da izigraju referendumski proces kako bi progurali nuklearni projekt, slovenski je parlament danas glasao za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. listopada

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Oktobarska revolucija ili Listopadska revolucija je revolucija u Rusiji koja je dovela do raspada Ruskog Carstva i stvaranja Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika. 7. studenog (25.… više »

STRAVA!

Smrt psa pod tramvajem rezultat je neodgovornosti

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Povodom vijesti da je vozač tramvaja navodno namjerno usmrtio psa u središtu Zagreba, iz udruge Prijatelji životinja ukazuju da strašan prizor koji su građani vidjeli i velika… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. listopada

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, kako je vole zvati, i sve što je vezano uz 22 igrača koji guraju kožnu loptu terenom tretira se kao vijest. No, ovo što ćemo… više »

EH, DA...

Lažljiva i licemjerna EU

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Italija je na prvom mjestu peteročlane skupine sa 16 milijardi eura, a na drugom je mjestu Njemačka s 13,7 milijardi eura, pokazalo je istraživanje konzultantske tvrtke Environmental… više »

leptir cvijet bioraznolikost
EKO

Lažna klimatska rješenja rade probleme bioraznolikosti

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Neki pristupi rješavanju problema globalnog zatopljenja mogu imati neželjene posljedice za prirodu i zaštitu bioraznolikosti, kažu znanstvenici koji pozivaju na koordiniranije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. listopada

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Ivan Kukuljević Sakcinski na posljednjem staleškom zasjedanju Hrvatskog sabora 23. listopada 1847. godine održao je vatreni govor nakon kojeg je Sabor proglasio hrvatski jezik… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. listopada

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Etnografski muzej u Zagrebu osnovan je na današnji dan 1919. godine na poticaj Salamona Bergera, trgovca tekstilom i tvorničara, porijeklom iz Slovačke, koji je Muzeju ostavio jednu od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. listopada

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan uplovio je 1520. na današnji dan u prolaz koji je kasnije dobio njegovo ime. Mageljanov prolaz nalazi se na krajnjem jugu Južne… više »

EH, DA...

Europske vode su bolesne

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

S obzirom na samo 37 posto površinskih voda koji su u dobrome ili vrlo dobrom ekološkom stanju Europa mora bolje upravljati svojim vodnim resursima da bi svojim… više »

STVARNO?

Tržište ekoloških proizvoda se održalo

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Tijekom nekoliko zadnjih godina tržište ekoloških proizvoda se održalo unatoč izazovima, posebice visokoj inflaciji i porastu troškova energije, kaže se u četvrtak u… više »

IZBORI

Sve manje građana SAD-a vjeruje rezultatima

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Novi rekord: ovoga utorka (15.10.), prvog dana "ranog glasanja" u južnoj američkoj saveznoj državi Georgiji, već je glasovalo više od 310.000 birača. U SAD-u se izbori ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. listopada

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Marija Terezija na vlast je došla na današnji dan 1740. nakon smrti oca cara Karla VI. Habsburškog. Okrunjena je četiri godine kasnije u Pragu, a za njenu vladavinu… više »

SAVJETI

Migracije ljudi pokreću klimatski stres

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Kada pričamo o selidbama ljudi, odnosno migracijama vezanima uz klimatske promjene, obično pričamo o ljudima u pokretu s globalnog juga ka globalnom sjeveru. No, nova studija objavljena u… više »

skrolaj na vrh