Lifestyle nema prethodne stranice
SAVJETI

4 napitka za ljude koji imaju problema s dijabetesom

objavljeno prije 5 sati i 4 minute

Kao što jako dobro znamo, antioksidansi su fitonutrijenti koji svojim korisnim svojstvima promiču zdravlje zahvaljujući tome što djeluju na slobodne radikale. Oni čiste slobodne… više »

Foto: greatist.com
STVARNO?

4 odlična doručka puna proteina

objavljeno prije 10 sati

Doručak koji je bogat proteinima jedan je od najboljih načina da imate energije tijekom dana. Kombiniranje hranjivih namirnica koje dobro utječu na tijelo, poput voća, povrća, zobi, sjemenki… više »

bu?enje nesanica
STVARNO?

A kada se vi budite ujutro_

objavljeno prije 12 sati i 9 minuta

U koje vrijeme trebamo ići spavati i probuditi se da bismo bili svježi? Stručnjaci imaju odgovor. Naše tijelo tijekom sna ima vremena za regeneraciju i naš mozak se može sjetiti… više »

SAVJETI

5 voćki koje ubrzavaju metabolizam

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Voće je fantastičan dodatak svakoj prehrani, nudeći brojne zdravstvene prednosti osim izvrsnog okusa. Prepuno je esencijalnih hranjivih tvari, antioksidansa i vlakana koji pomažu u… više »

SAVJETI

Samo jednu stvar treba promijeniti u prehrani

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Cilj je svima vrlo jasan: živjeti dugo i zdravo. Srećom, jednostavna promjena u prehrani može doprinijeti tom cilju. "Većina onoga što vidimo kao starenje, zapravo je nenormalno. Pad… više »

SAVJETI

Nordijska prehrana je jednostavna i zdrava

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Nordijska prehrana, inspirirana tradicionalnom hranom nordijskih zemalja poput Švedske, Danske, Norveške, Finske i Islanda, postaje sve popularnija zbog svojih brojnih… više »

SAVJETI

Kako najbolje provesti vrijeme na godišnjem odmoru

objavljeno prije 2 dana

Godišnji odmor je dragocjeno vrijeme koje svi iščekujemo s nestrpljenjem. To je prilika da se opustimo, napunimo energijom i posvetimo se aktivnostima koje nas vesele. No, kako… više »

SAVJETI

Usamljenost je stvarno loša za zdravlje

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Usamljenost nije dobra za vas, a način na koji je doživljavamo razlikuje se od osobe do osobe, ali može imati duboke posljedice, osobito na naše zdravlje. "Usamljenost je osjećaj koji… više »

SAVJETI

Prepoznajte simptome dok nije prekasno

objavljeno prije 3 dana i 8 sati

Za vrijeme trajanja velikih vrućina treba se pridržavati savjeta zdravstvenih ustanova. Visoke temperature mogu potaknuti iscrpljenost i toplinski udar te mogu pogoršati postojeća… više »

MLJAC

Znate li što je pomelo i jeste li ga probali?

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Pomelo je veliki azijski citrus usko povezan s grejpom. Iako se danas može pronaći i u nekim našim trgovinama, mnogi za njega nisu čuli. To bi se svakako trebalo promijeniti jer sadrži… više »

STVARNO?

Kava i posao idu zajedno

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Cjelodnevno sjedenje za stolom može biti štetno za vaše zdravlje, povećavajući rizik od kardiovaskularnih bolesti (KVB). No može li ispijanje kave ponuditi jednostavno… više »

SAVJETI

Namirnice koje trebaju jesti žene 40+

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Tek toliko da znate, namirnice s niskim glikemijskim indeksom igraju ključnu ulogu u mršavljenju i prevenciji dijabetesa zbog utjecaja na razinu šećera u krvi. Ta se hrana sporo… više »

SAVJETI

Depresija i gubitak pamćenja idu zajedno

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Vjerovali ili ne, depresija može pridonijeti gubitku pamćenja i obrnuto, tvrde istraživači koji su proučavali oko 8200 Britanaca tijekom dva desetljeća. Tim je otkrio da je "linearna promjena… više »

SAVJETI

Namirnice koje definitivno skidaju kile

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Salo koje se nakuplja oko trbuha naziva se visceralna masnoća. "Visceralna masnoća je vrsta masnoće koja okružuje vitalne organe na području trbuha. Zdrava količina visceralne masti potrebna… više »

SAVJETI

Kako znati da vam fali vitamina B12

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Vitamin B12 pomaže u radu nekih od ključnih tjelesnih funkcija koje pomažu u radu metabolizma, živčanog i krvožilnog sustava. Kada ga dijelovi tijela ovisni o njemu prestanu primati to… više »

skrolaj na vrh