Kultura
8. 6. 2011.

Knjiga dana - Kitty Kelley: Oprah

objavljeno prije 13 godina

Tko je zaista prava Oprah iza kulisa njezinog javnog života? Temeljena na tri godine istraživačkog rada, izvještavanja i razgovora s 850 osoba - izvora informacija, od kojih se mnogi… više »

ULIČNA KULTURA

Danas započinje Cest is d' Best

objavljeno prije 13 godina

Na popularnom uličnom zagrebačkom festivalu "Cest is d' Best", koji počinje danas i traje do 12. lipnja, održat će se brojni koncerti, performansi, predstave te druga kulturna i glazbena… više »

UŽITAK ZA SLUŠANJE

Upoznajte smooth jazz - najbolje pjesme, najbolji izvođači

objavljeno prije 13 godina

Sviđa vam se jazz ali ni sami niste sigurni gdje početi? S legendama poput Milesa Davisa i Luisa Armstronga ste se vjerojatno već susreli pa vam u ovom članku želimo približiti smooth jazz -… više »

I'M WITH YOU

Peppersi izdaju novi album nakon 5 godina pauze

objavljeno prije 13 godina

Basist grupe Red Hot Chili Peppers, Flea, potvrdio je da će bend izdati svoj novi studijski album u kolovozu. Bit će to prvi studijski album grupe nakon 2006. kada su izdali „Stadium… više »

7. 6. 2011.

Knjiga dana - Gilles Leroy: Zola Jackson

objavljeno prije 13 godina

Dok New Orleansom hara uragan Katrina, dok popuštaju nasipi, a bujice drobe krhke drvene kuće i nose sve što im se nađe na putu, ljudi su prepušteni sami sebi. Pomoć je… više »

TWILIGHT SAGA

Twilight treću godinu zaredom pomeo MTV Movie Awards

objavljeno prije 13 godina

Vampirska drama iz serijala Twilight proglašena je treći put za redom najboljim filmom godine na svečanoj dodjeli "2011 MTV Movie Awards", održanoj u Gibson amfiteatru u Los Angelesu,… više »

6. 6. 2011.

Knjiga dana - Leslie Kean: NLO-i

objavljeno prije 13 godina

Svi znamo da je 95 posto prijavljenih viđenja NLO-a moguće objasniti. Preostaje još onih 5 posto spektakularnih i dobro dokumentiranih "bliskih susreta" koje su službeno istraživale… više »

OD KORICA DO KORICA

5 razloga zašto e-knjige još nisu zamijenile klasične

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Dvojbi nema, e-knjige su tu i ne idu nikuda te nema sumnje da su digitalne knjige nasljednik klasičnih, piše časopis Wired. Iako je na tržište izašao tek prije 3 i pol… više »

KINO EUROPA

Film "Moj pas Tulip" osvojio Grand Prix Animafesta

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Američki film "Moj pas Tulip" Paula Feirlingera osvojio je Grand Prix, a švedski film "Metropia" Tarika Saleha dobio je Posebnu nagradu žirija 21. svjetskog festivala animiranog filma… više »

ILLUMINAZIONI

Njemačka izložba dobila Zlatnog lava

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Zlatnog lava na 54. Venecijanskom biennalu vizualnih umjetnosti dobila je njemačka izložba, autora Christopha Schlingensiefa, a Zlatnog lava za pojedinačno sudjelovanje na izložbi… više »

CRVENA OKTAVA

Veličanstvena izvedba za finale uspješne sezone

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Maestro svjetskoga glasa Dmitrij Kitajenko i naš br. 1 filharmonijski orkestar Zagrebačka filharmonija u petak 3.6. u Crvenoj oktavi priredili su izvedbu jednoga od najvećih djela… više »

ZAGREB

Verdijeva opera Trubadur premijerno u HNK

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Opera "Trubadur" Giuseppea Verdija, pod ravnanjem dirigenta iz sanktpeterburškog Marijinskog teatra Mihaila Sinkeviča i u režiji uglednog latvijskog redatelja Andrejsa Žagarsa,… više »

ASUNCION

Jesse Eisenberg zaplovio vodama dramskog pisanja

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Američki glumac Jesse Eisenberg, koji je postao poznat po ulozi suosnivača Facebooka Marka Zuckerberga u filmu "Društvena mreža" za koju je dobio i nominaciju za nagradu Osckar, ove će… više »

T-MOBILE INMUSIC

Partibrejkersi na T-Mobile INmusicu

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Velikani garažnog rock'n'rolla bivše YU rock scene - neuništivi Partibrejkers najnoviji su bend koji će se pridružiti line-upu T-Mobile INmusic festivala. I nakon trideset… više »

TO ĆE BITI FILM!

Martin Scorsese snimit će film o ljubavi Elizabeth Taylor i Richarda Burtona

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Slavni redatelj Taksista, Razjarenog bika i drugih kultnih filmova, Martin Scorsese trebao bi režirati film temeljen na burnoj vezi Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, prenosi BBC. Ovaj… više »

skrolaj na vrh