« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HUMANITARNO

Benefit for Mr. Pajo u Mochvari 15. 12.

Veliki humanitarni koncert za najpoznatijeg od nepoznatih, velikog glazbenika Dragana Pajića - Paju

Humanitarni koncert u Mochvari
Humanitarni koncert u Mochvari (Arhiva)
Više o

humanitarni koncert

,

Rundek Cargo Trio

,

Mochvara

,

Cul-de-Sac

,

Dragan Pajić - Pajo

Zagrebačka glazbena scena puna je zanimljivih osobnosti, ljudi koji scenu čine živom, a život u gradu posebnijim. Bez obzira da li su poznati i u širem krugu prepoznati ili se kreću opskurnim tajnovitim putevima ostavljajući malene tragove za one jako radoznale i željne uzbudljivih istraživanja. Među najpoznatijima od nepoznatih, dobro sakrivenih autentičnih aktera, svakako je Dragan Pajić - Pajo, gitarista koji je zajedno s Caprijem, u drugoj polovici 80ih osnovao eksperimentalni bend Cul-de-Sac, vrlo otvorene forme u kojem je sudjelovalo nebrojeno glazbenika, između ostalih i Darko Rundek.

Sinonim zagrebačke improvizirane glazbe, Pajo je jedna od najvećih konstanti scene - pokrenuo je legendarne improvizatorske koncerteImpronedjeljci, osnovao je Orkestar za ubrzanu evoluciju uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika, odsvirao hrpu koncerata, objavio hrpu izdanja, radio glazbu za filmove i kazalište... Popis je zbilja dug, kao i uvod, ali premalo je riječi da se opiše značaj jednog takvog glazbenika. Nažalost, ovaj tekst pišemo jer je ovog puta Paji potrebna naša pomoć. Naime, Paji je jako loše,  dijagnosticiran mu je Non-Hodgkin rak krvi.

Upravo zato njegovi kolege udružili su se i organizirali humanitarni koncert pod nazivom "Benefit for Mr. Pajo". Koncert će se održati u nedjelju, 15. 12. u klubu Močvara. Koncert je zamišljen da bude kabaretskog tipa gdje će majstor ceremonije biti Vili Matula. Očekuje vas fantastičan spoj Rundek Cargo Tria i Cul-de-Sac Orkestra za ubrzanu evoluciju, koji će u prvom dijelu kabarea zajedno, u raznim kombinacijama i pojačani originalnom brass sekcijom Haustora, izvoditi Rundekove pjesme Zvuk oluje, Ena, Šejn, Apokalipso, Duhovi, Put u sumrak... kao i aktualni singl "Midnight Calypso"  kojim je Rundek Cargo Trio najavio novi album na kojem trenutno rade. U drugom dijelu programa, Trio će se priključiti Cul-de-Sac orkestru za ubrzanu evoluciju.

Osim ove izuzetno bogate kombinacije muzičara, projicirat će se uz pratnju uživo i filmovi Breme Dnevnik  Nicky Hewitta nastupit će i DBIndoš/house of extreme music theatre Damir Bartol-Indoš/Tanja Vrvilosa šahtofonijom pod naslovom VAR19 (šahtofon je veliki metalni instrument s oprugama vlastite izrade).

Tijekom zadnjih 15 godina Pajo je pokazao kako aktivno i efikasno pomagati prijateljima kojima je neophodna pomoć. Vrlo angažirano je u više navrata organizirao dobrotvorne koncerte i izložbe, višemjesečna cjelodnevna dežurstva kod bolesnika, skupljanje novaca, itd. U vremenu kad većinom nemamo vremena i živaca za probleme drugih, Pajo je uvijek našao energije da pomogne i da nas ostale potakne da se uključimo. Ovaj put za njega.

Provedite bogatu i raznovrsnu nedjeljnu večer u Močvari na izuzetnom underground kabaretskom glazbenom događaju i kupnjom ulaznice od 50 kuna podržite oporavak teško oboljelog legendarnog zagrebačkog underground gitarista Dragana Pajića - Paje.

Vidimo se u Močvari u nedjelju, 15.12. u 20:00!


06.12.2013. 16:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh