« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
FESTIVALI

Počeo zagrebački festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity

Soundclash večer je sukobila zvukove četiri kolektiva koji su svaki kroz tematski različite runde imali 15 minuta odjednom kako bi predstavili svoj zvuk

Počeo je Illectricity
Počeo je Illectricity (Illectricity festival)
Više o

Illectricity festival

Sučeljavanjem zvukova 4 kolektiva na Soundclash večeri u Sirupu, te Nucomers natjecanjem mladih DJ-eva u Kino Klubu Jadran ovaj je vikend otvoren festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity koji će se održavati do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu. Soundclash večer je sukobila zvukove četiri kolektiva koji su svaki kroz tematski različite runde imali 15 minuta odjednom kako bi predstavili svoj zvuk.

Senzori pokreta mjerili su reakcije publike, a pobjedila je ekipa koja ih je u većini rundi najviše digla na noge. Preko 300 posjetitelja je u odličnoj atmoferi kluba Sirup okrunilo ljubljanske Don't Make New People kao ekipu večeri.

Već tradicionalni natječaj Nucomers, koji je rezerviran za mlade nade klupske scene, održao se uz live stream prijenos, a nastupili su Infracta iz Zagreba, Digital View iz Županje, splitski Konchasness, Vrle iz Starigrada i Viatori iz Ivanić Grada. Iako ima samo 13 godina, pobjedu je svojom selekcijom house i bass glazbe odnio mladi producent Viatori. Njegove radove možete poslušati na linku https://soundcloud.com/viatorium , a nastupit će i na završnoj večeri Illectricity Festivala 7. prosinca. 

Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity traje subote, do 7. prosinca, na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup, ali i besplatni popratni program koji obuhvaća razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Pratite događaje na Facebooku i linku http://on.fb.me/HRHzIn.

Dodo Tank radionica od 4.-7. prosinca besplatan je program na kojem će se revitalizirati DNK vrsta koje više ne postoje. To uključuje istrijebljene životinje, mutante, mikrobe i druge biometrijske fenomene, a rezultat će biti dio postava glavne večeri Illectricity Festivala. Hoće li to biti stvaranje nekih skrivenih kodova, otkrivanje mogućih pokreta ili mikroskopskih uzoraka otkrijte slanjem podataka na rezidencija@pogonzagreb.hr do 01. prosinca. Broj polaznika je ograničen, a radioničari će imati i besplatan ulaz na glavnu večer Illectricity Festivala.

4. prosinca od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. BYOB je serija jednonoćnih izložbi koje se održavaju širom svijeta iza kojih stoji jednostavna ideja, a ta je pronaći prostor, pozvati što više umjetnika, te zamoliti ih da ponesu svoje projektore. Naoružani filmovima i projektorima umjetnici se mogu slobodno igrati i istraživati medij video projekcija, ekperimentirati sa svjetlom, zvukom te mijenjati prostor. Svi su pozvani.

Iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Instalacija je to koja 'rješava problem' slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru. Da bi čovjek primjerice dobio iskustvo slušanja zvuka na Mjesecu (onakvo kakvog ga poznaje na Zemlji), zvuk bi morao izazivati vibracije lubanje. Teethphones u sklopu Solid Sound instalacije omogućuju upravo to - zagriz u napravu nalik lizaljki omogućuje slušanje zvuka preko zubiju, prijenos do lubanje i direktno do unutarnjeg uha.

Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. prosinca predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu. Videoskop je počeo kao prva prava prezentacija VJ umjetnosti u Hrvatskoj, svojevrsni live video-session, da bi prošle godine VJ-i izašli iz zatvorenih prostora klubova i kina te su svoje umijeće odlučili pokazati na gradskim fasadama uz dobru glazbu i igranje pokretnim slikama. Ovogodišnja lokacija i popis umjetnika ostaje tajan do samog dana održavanja Videoskop Guerille, a detalje saznajte na Illectricity Facebook stranici.

Program glavne večeri Illectricity Festivala će 7. prosinca u Pogonu jedinstvo predstaviti prave audio poslastice. Na glavnoj večeri Illectricity Festivala nastupaju španjolski majstor deep house zvuka Pablo Bolivar live, Eliphino koji predstavlja široku paletu zvukova od hip-hopa do housea, jedno od nazanimljivijih imena drum 'n' bass scene Rockwell, elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić - Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik Viatori te CFSN DJ-evi. Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i na http://bit.ly/1faCw4G.

Kao uvod u ovogodišnji festival pogledajte prošlogodišnji video na http://vimeo.com/79888191

Promo video za ovu godinu je na linku http://vimeo.com/80539360

Zagrijte se uz promo mix Illectricity Festivala https://soundcloud.com/cfsn/illectricity-festival-2013

Potražite Illectricity novine po cijelom Zagrebu i čitajte ususret festivalu.
Facebook event http://on.fb.me/HRHzIn

Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na:
http://www.facebook.com/illectricity

02.12.2013. 14:36:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh