Kultura

Potvrđen identitet Da Vincijeve Mona Lise

objavljeno prije 12 godina

NJEMAČKI stručnjaci potvrdili su nalaze firentinskog profesora te se nakon stoljeća nagađanja o identitetu tajanstvene žene na slavnom portretu, to pitanje može smatrati riješenim.- Na… više »

PARIZ

POSVETA ROLANDU PETITU

objavljeno prije 12 godina

ČUVENI francuski koreograf i plesač Roland Petit posjetio je izložbu fotografija, slika i crteža koja je postavljena njemu u čast. Izložba u pariškoj Garnier Operi bit će otvorena do… više »

Izložba ‘One is many’

objavljeno prije 12 godina

Odjeća Autori su prostor galerije odlučili preobraziti u trgovinu s dizajniranom odjećom. IZLOŽBA ‘One is many' dizajnerskog trojca Nine Bačun, Roberte Bratović i Tomislava Mostečaka,… više »

Škoti traže svoje kulturno blago

objavljeno prije 12 godina

ŠKOTSKI premijer Alex Salmond zahtijeva povrat drevnih škotskih umjetničkih blaga koja su pohranjena u britanskim muzejima, uključujući i 82 šahovske figure iz slavnog… više »

Poznati finalisti nagrade Hugo Boss

objavljeno prije 12 godina

ŠVICARSKI umjetnik Christoph Büchel i njegova palestinska kolegica Emily Jacir, našli se među šestero finalista za nagradu Hugo Boss koju svake druge godine… više »

Hrabri knjižničar iz Bagdada

objavljeno prije 12 godina

POPUT većine knjižničara, Saad Eskander, ravnatelj iračke Nacionalne knjižnice i arhiva u Bagdadu, suočava se s problemima poput preglasnih razgovora u prostoru za učenje i izgubljenih… više »

PREDSTAVA

SUOČAVANJE S VLASTITIM STRAHOVIMA

objavljeno prije 12 godina

GLUMCI Nelson Larricia i Pepe Robledo nastupili su u predstavi ‘Questo buio feroce' Pippa Delbona koja je održana u pariškom Theatre du Rond Point. Predstava je nastala prema… više »

ZKM gostuje na festivalu u Čileu

objavljeno prije 12 godina

PREDSTAVA ‘Galeb' Antona Pavloviča Čehova u režiji Vasilija Senina i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, gostovat će od 15. do 21. siječnja na jednom od najvažnijih… više »

Pronađena ukradena djela Picassa i Portinarija

objavljeno prije 12 godina

BRAZILSKA policija pronašla je djela Pabla Picassa i Candida Portinarija vrijedna nekoliko milijuna dolara, koja su ukradena u prosincu iz muzeja u Sao Paolu. - Policija je uhitila… više »

Koncerti u dvorani Lisinski

objavljeno prije 12 godina

AGENCIJA Euroconcert iz Švicarske prvi se put predstavlja hrvatskoj publici, s dva velika koncerta 26. siječnja u KD Vatroslava Lisinskog. Prvi koncert ,koji će se održati u 18 sati,… više »

Barbie u svijetu klasične glazbe

objavljeno prije 12 godina

ONA je uspješna poslovna žena, članica rock-benda i sportašica. Kao da joj to nije bilo dovoljno, plastična kraljica svih igračaka krenula je u još jednu (ne)moguću… više »

Enigma djela Marina Držića

objavljeno prije 12 godina

UOČI obilježavanja petstote obljetnice rođenja Marina Držića (1508.-1567.) hrvatski znanstvenik Ennio Stipčević otkrio je prva izdanja djela poznatoga hrvatskog komediografa u Nacionalnoj… više »

Claudio Margis: Život je vredniji od svake literature

objavljeno prije 12 godina

DOK sam čitao ovaj roman, sjetio sam se primjedbe Danila Kiša iz ‘Grobnice za Borisa Davidoviča' da junaci u grčkim mitovima moraju učiniti neko zlo kako bi ih zadesila tragična… više »

Smirivanje bebinog plakanja

objavljeno prije 12 godina

NAKON uspješnice ‘Najsretnije dijete u kvartu' američkog pedijatra dr. Harveya Karpa, Planetopija je objavila još jednu knjigu istog autora, ‘Najsretnija beba u… više »

Abadžić izlaže u Mimari

objavljeno prije 12 godina

IZLOŽBA našeg proslavljenog fotografa Stanka Abadžića ‘100 fotografija' otvara se sutra u Muzeju Mimara.Ovo je dosad najopsežnije predstavljanje Abadžićeva fotografskog opusa u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh